Liga A- Italija i Belgija drugi učesnici polufinala najelitnijeg ranga u Ligi nacija

U okviru grupe 1 Lige A, fudbaleri Italije potvrdili su prvo mesto, pobedivši na Grbavici ekipu Bosne i Hercegovine rezultatom 2:0 (1:0). Strelci za Azure, bili su Beloti u 22. i Berardi u 68 minutu.

Drugi meč u grupi zbog pobede Italije nije imao rezultatski značaj. Holandija je kao gost pobedila reprezentaciju Poljske 2:1 (0:1). Prednost Poljacima, doneo je Jozvijak u 6. minutu, dok su Depaj u 77. minutu iz penala i Vajnaldum u 84. minutu doneli pobedu Lalama.

Italija je završila takmičenje kao prva u grupi sa 12 bodova, Holandija je druga sa 11, treća je Poljska sa sedam bodova, a poslednja je Bosna i Hercegovina sa samo dva osvojena boda.

 

U Grupi 2 Lige A, Belgija je savladala Dansku 4:2 (1:1). Strelci za ,,Crvene đavole“ bili su Tilemans u 3. minutu,  Lukaku u 57. i 69. minutu i De Brujne u 87. minutu. Strelci za Dansku bili su Vind u 17. minutu i neverovatan auto-gol Kurtoe koji je loše uštopovao povratnu loptu Čadlija u 86. minutu.

U okviru iste grupe, Engleska je deklasirala Island  4:0 (2:0). Strelci golova za Engleze bili su Rajs u 20. minutu, Maunt u 24 i Foden u 80. i 84. minutu.

Nakon poslednjeg kola, Belgija je prva u grupi 2 sa 15 bodova, Danska je zauzela drugo mesto sa 10, isto toliko ima Engleska koja je završila na trećem mestu, a poslednji je Island koji nije osvojio ni jedan bod, postigavši samo tri i primivši čak 17 golova.

Nakon Francuske i Španije, na završni turnir elitnog ranga Lige nacija, učešće su izborili Italija i Belgija.

 

 

Napišite komentar

view all comments