Srbija se izvukla u drugom poluvremenu i izborila nerešen rezultat!

Srbija i Jamajka su se sastale rano jutros na Kirin kupu u Japanu, a rezultat je nakon 90 minuta glasio 1:1. Obe reprezentacije su bile bolje u jednom poluvremenu, Jamajka u prvom, Srbija u drugom, pa je rezultat na kraju ispao realan. 

Reprezentacija Jamajke je bila bolja i više je napadala u prvom poluvremenu, a odbrana našeg tima se nije najbolje snalazila, pa je bilo određenih problema. Golman Nikolić je imao jedan kiks koji je prošao nekažnjeno, ali nešto kasnije ipak nije.

Prvu priliku Srbije beležimo u 26. minutu utakmice, kada je Dejan Joveljić dobio jednu loptu od Grujića, šutirao je, ali je bio izblokiran.

A onda šok! Golman Nikolić je pogrešio, izašao je van kaznenog prostora, ostavio prazan gol, a fudbaleri Jamajke su postigli gol i poveli sa 1:0 preko Andrea Greja.

Očekivali smo da će „orlovi“ krenuti bolje, ali je Jamajka nastavila sa napadima, bliži su bili drugom golu nego mi prvom, Gudelj nas je spasio jednim dobrim startom.

Nikolić je ponovo imao problema u prvom poluvremenu, nastavio je sa greškama i nema sumnje da će po zlu pamtiti ovaj meč ukoliko se ne desi neko čudo u nastavku. Imao je u 40. minutu novu grešku kada je loše ispucao, ali Grej ovoga puta nije iskoristio njegov kiks.

Nastavak je doneo bolju igru naše reprezentacije, Dragan Stojković je odlučio da zameni golmana, ušao je Marko Ilić, a pored njega na terenu su se našli Pavlović, Spajić i Makarić.

Srbija je zaigrala bolje i odmah smo došli do izjednačenja. Akcija je trajala dugo, a na kraju je Strahinja Pavlović iz drugog pokušaja i to svojom slabijom desnom nogom postigao svoj prvenac u dresu reprezentacije.

U nastavku Srbija je imala inicijativu, ali se rezultat do kraja nije menjao.

Solidno izdanje u drugom poluvremenu koje je popravilo utisak, pa možemo reći da je provera bila uspešna.

SRBIJA: Nikolić – Čestić, S. Mitrović, Gudelj – Petković, Ilić, Grujić, Terzić – Jović, Gavrić i Joveljić.

JAMAJKA: Tejlor, D. Vilijams, Bel, Ist, Targot, Fišer, Marijapa, Lou, Mur, Harding i Grej.

Napišite komentar

view all comments