PRŠTE POHVALE NA RAČUN MILOJEVIĆA: On je divna duša!

Start nove NBA sezone je sve bliži, a u Golden Stejt Voriorsima se nadaju da bi posle nekoliko loših sezona mogli da postanu kandidat za plasman u plej-of, ako ne i više od toga.

Trener ekipe Stiv Ker je tokom leta odlučio da napravi nekoliko promena u stručnom štabu i angažuje trojicu novih trenera, Dejana Milojevića i Kenija Etkinsona kao pomoćnike i Džamu Mahlalelu kao čoveka zaduženog za razvoj igrača.

On smatra da su promene na klupi bile neizbežne.

“Posle sedam godina rada osetio sam da su potrebne neophodne, da nam je potrebna nova krv, energija, nove ideje. Zbog toga je ovo bio pravi momenat za promene, sa novim stručnim štabom dobili smo novu dinamiku koju možda ranije nismo ni imali. Ne znači da je bolje, ali je svakako drugačije, a bilo nam je potrebno tako nešto.”

U fokusu šefa struke je Dejan Milojević kome je odmah dao važan zadatak, a to je da radi na razvoju Džejmsa Vajzmena.

“Dejan je divna duša, srećan čovek koji voli košarku. Voli svoj posao, kao i to što je deo stručnog štaba. Ima sjajan smisao za humor, mnogo voli da se smeje, ima brojne trenerske i ljudske kvalitete. Takođe i veliko iskustvo u radu sa centrima što nam je jako bitno.”

Ker je ovog leta postao trener sa trećim najdužim stažom u jednom klubu, a ispred njega ostali su samo Greg Popović u San Antoniju i Erik Spolstra iz Majamija.

“U neku ruku se i dalje osećam kao početnik, ali takav je posao. Pop i Erik su izuzetak, ne pravilo. Naravno, voleo bih i ja da postanem izuzetak, ali ne razmišljam previše o tome. Biće jasno svima kada dođe vreme da krenem dalje. Biće jasno pre svega svima u klubu, tada ćemo svi raditi na tome da se promena dogodi. U ovom trenutku osećam da imam još mnogo toga da dokažem i pre svega ponudim sa novim stručnim štabom i ovim timom”, zaključio je Ker, a podsećamo da je novi član “ratnika” i Nemanja Bjelica.

Napišite komentar

view all comments