Pešić i Teodosić saglasni: Publika nam je veoma važna. Ovo je novi početak!

U četvrtak 25. novembra od 20 časova, reprezentacija Srbije će u dvorani “Aleksandar Nikolić” započeti kvalifikacije za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Prvi rival “orlova” biće selekcija Letonije, dok će naša selekcija tri dana kasnije igrati protiv Belgije u gostima.

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je pred duel sa Letonijom izjavio:

“Očekuje nas izazovna utakmica protiv Letonije koja ima kontinuitet, jer je tokom jula i avgusta igrala kvalifikacije i uigrana je, za razliku od nas koji smo se skupili pre samo nekoliko dana. To je sve početak jednog novog projekta. Ono što je najvažnije, taj nedostatak uigranosti ćemo morati da kompenzujemo jednom velikom željom koju si igrači u ovih nekoliko dana i pokazali. To je ono što me čini zadovoljnim i optimističnim. Publika nam je veoma važna, naši navijači. Ako baš ne igramo sa najboljim igračima koje imamo, onda hajde da svi zajedno pomognemo njima da budu još bolji i postanu najbolji“, poručio je selektor Svetislav Pešić.

Kapiten “orlova” Miloš Teodosić se u utorak priključio nacionalnom timu. On je u susret duelu sa Letonijom rekao sledeće:

“Ulazimo u kvalifikacioni ciklus koji će trajati gotovo dve godine, a koji zbog sistema takmičenja svaku utakmicu čini veoma važnom. Letonija ume da bude neugodna, sigurno imaju određenu prednost kada je uigranost tima u pitanju, ali sam siguran da ćemo pokazati dobru energiju i igru koja će nas dovesti do željene pobede. Praktično smo na novom početku, nadam se da će i publika to prepoznati i pružiti veliku podršku reprezentaciji u sutrašnjoj utakmici“, rekao je kapiten Miloš Teodosić.

Napišite komentar

view all comments