OGLASIO SE I TENISKI SAVEZ: Ovo je napad na Novaka i planetarni sport!

Povodom do sada nezabeleženog maltretiranja kroz koje prolazi prvi teniser i najbolji sporista sveta Novak Đoković, oglasio se i Teniski savez Srbije.

Teniska organizacija pruža punu podršku Novaku Đokoviću i od svetskih sportskih institucija zahteva odbranu integriteta sporta.

Greatodds

Saopštenje TSS-a prenosimo u celosti.

“Teniski savez Srbije čvrsto podržava našeg šampiona Novaka Đokovića u borbi sa australijskim vlastima na pravo da zaigra na Australija openu, prvom od četiri gren slem turnira u 2022. godini. Presedan u svetu tenisa, koji je uvek važio za džentlmentski sport, da se političkom i sudskom odlukom aminuje učešće devetostrukog šampiona Australije na turniru je neprihvatljiv za kompletan sportski svet na planeti i kosi se sa svetim olimpijskim principima, koji su dobro poznati i domaćinima turnira, kao organizatorima Olimpijskih igara.”

“Podsećamo, najbolji teniser sveta Novak Đoković je validno ispunio sve propisane zahteve i pravila organizatora Australijan opena i države domaćina za učešće na turniru, što je posle nezabeleženog tretmana od strane australijskih predstavnika vlasti prema nekom sportisti, potvrđeno i odlukom suda iste te zemlje. Novo povlačenje vize, izazvano političkim pritiscima, dovelo je i do novog povlačenja ne samo srpskog, nego i svetskog sportskog asa po sudovima i pritvorima.”

“Epilog još ne znamo, ali verujemo da neko ko je sve pobede ostvario na terenu, jedinom mestu gde nikakvi spinovi, osim igračkih, pravilima dozvoljenih, ne pomažu i ko je zvanje najboljeg tenisera svih vremena zaslužio baš reketom na mreži, može samo trijumfalno da završi i ovo učešće u Australiji. Teniski savez Srbije poziva sve svetske teniske i sportske institucije da se zauzmu za odbranu integriteta sporta, jer ovo nije napad samo na Novaka Đokovića lično nego i na planetarni sport.”

“Teniski savez Srbije u kontaktu je sa svim teniskim, svetskim institucijama po pitanju ovog slučaja i nastavlja da podržava Novaka Đokovića, kao i sve srpske tenisere koji nas predstavljaju i čine ponosnim na domaćoj i međunarodnoj sceni“, stoji u saopštenju.

SUĐENJE UŽIVO: Ceo slučaj se prebacuje na Savezni sud. Evo kada će Novak biti saslušan!

Napišite komentar

view all comments