EPILOG SUĐENJA: Ceo slučaj se prebacuje na Savezni sud. Evo kada će Novak biti saslušan!

U toku je suđenje Novaku Đokoviću povodom novog ukidanja vize.

Ministar Aleks Houk je danas poništio vizu srpskog tenisera, a Novakova odbrana izlaže pred sudijom Kelijem sve razloge zbog kojih bi Đoković trebalo da ostane u Australiji.

Greatodds

Na suđenju je, između ostalog, saopštena odluka da će Novak večeras od 22 časa po srednjoevropskom vremenu da se pojavi pred imigracionim vlastima na razgovoru. On će u prisustvu svojih advokata moći da se pojavi u imigracionoj kancelariji.

Do tada, ne postoji mogućnost da Novak bude proteran, iako mu prete.

13: 00 Poslednja i završna informacija sa današnjeg suđenja jeste da se čitav slučaj prebacuje na Savezni sud, što znači i da je sudija Keli, koji je i ovoga puta bio na strani pravde, završio posao oko ovog slučaja. 

Čekamo novog sudiju, a Novak neće biti u pritvoru, makar do večeras u 22 časa (po srednjeevropskom vremenu) kada je na programu suđenje.

Ova odluka daje manje šanse Novaku Đokoviću da igra na Australijan openu, ali i dalje nije sve izgubljeno, jer su argumenti Novakove strane veoma jaki.

12:00 Usledila je pauza. 

Zastupnik ministra Houka, tužilac Lojd tražio je da Novak bude u pritvoru do narednog saslušanja, koje će biti u subotu u podne po lokalnom vremenu, a jedino što je sudija Keli potvrdio jeste da Đoković neće biti pritvoren sigurno pre 22 časa po srednjoevropskom vremenu kada ga očekuje razgovor u imigracionoj kancelariji.

11:55 Polemiše oko odluke da li će Novak odluku čekati u pritvoru ili ne.

11:42 Pojavljivanje Novaka pred vlastima Australije u 22 časa večeras po srednjoevropskom vremenu. 

Suđenju prisustvuje više od 50 000 ljudi na Jutjubu.

11:35 “Ministar uzima samo u obzir da se izazove anktivaksersko raspoloženje, a a alternativa tome je da se Novak deportuje i zabrani ulazak u Asutraliju na tri godine. Mi smatramo da je to potpuno nerazumno. Ministar ne razmatra drugu stranu, kakvo bi raspoloženje bilo kod druge strane. Želi da minimizuje antivakserski sentiment”rekao je Vud, istakavši da je odluka ministra iracionalna.

11:26 Novakova odbrana je ljuta što je morala da čeka petak popodne da sazna odluku ministra Houka.

Suđenju preko Jutjuba prisustvuje oko 40 000 ljudi.

11:24 Zakazan razgovor s Novakom

Razgovor Novaka Đokovića sa zvaničnicima zakazan je za subotu u 8 časova po australijskom vremenu.

11:19 Novakovi advokati traže da Đoković ostane na svojoj adresi tokom noći. Oni takođe zahtevaju da ceo slučaj vodi sudija Keli, te da odluka bude što pre doneta, ne prenoseći ceo slučaj na Savezni sud.

11:15 Diskutuje se o odluci da se slučaj prebaci na Savezni sud

11:07 Keli predložio kratku zabranu deportacije Đokovića

Keli je predlažio kratku zabranu deportacije Novaka Đokovića do sutra u 16 časova po australijskom vremenu, osim ako ne postoji raniji zahtev za njegovo udaljenje iz Australije. Dodao je da je Novak pozvan na saslušanje.

10:56 – Počelo je suđenje. 

Sudija Keli je počeo svoje obraćanje!

DONETA ODLUKA: Novaku Đokoviću ponovo poništena viza!

Napišite komentar

view all comments