OGLASIO SE: Novak Đoković sve objasnio u nekoliko rečenica!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković oglasio se saopštenjem nakon što je odradio još jedan trening na Rod Lejver areni.

On je rekao da želi da se pozabavi stalnim dezinformacijama koje objavljuju pojedini mediji i objasni šta se zaista događalo u nekoliko spornih dana tokom decembra meseca, kada je dobio pozitivan test na koronavirus.

Greatodds

On je potvrdio da je intervju za francuski “L’Ekip davao svestan da je pozitivan na virus i izrazio je žaljenje zbog takve odluke.

“Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra nakon čega je objavljeno da je jedan broj ljudi bio pozitivan na Kovid 19. Mada nisam imao simptome 16. decembra sam uradio brzi antigenski test koji je pokazao da sam negativan. Istog dana sam uradio i zvanični, priznati PCR test. Sledećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu da uručim nagrade deci. Pre odlaska na događaj uradio sam novi brzi test. Bio je negativan. Osećao sam se dobro, a obaveštenje o pozitivnom rezultatau PCR testiranja dobio sam tek nakon tog događaja”, stoji između ostalog u saopštenju.

“Idućeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio obaveze prema L’Ekipu. Dao sam intervju i fotografisao se. Otkazao sam sve ostale obaveze osim tog intervjua. Osetio sam obavezu da to odradim, nisam želeo da izneverim novinara. Ipak, postarao sam se da održim propisnu distancu i nosio sam masku sve vreme, osim kada su me slikali. Odmah posle toga otišao sam kući da bih se izolovao na potreban period. Kad sada razmislim, bila greška što sam prihvatio intervju, trebalo je da odložim tu obavezu“.

“Što se tiče detalja oko putne deklaracije nju je popunio moj tim, u moje ime, kao što sam već rekao imigracionim službenicima po dolasku u Australiju. Moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku, označio je pogrešnu stavku o mojim putovanjima pre dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i svakako ne namerna. Živimo u izazovnim vremenima, u globalnoj pandemiji i ponekad greške mogu da se dese. Danas je moj tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije kako bi se to pitanje razjasnilo i rešilo“.

Đoković je zaključio rekavši da je ovim javnim istupom samo želeo da pojasni šta se zaista događalo, poručivši da se više neće oglašavati iz poštovanja prema australijskim vlastima i procesu koji je i dalje u toku.

“Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan Openu. Ovo je turnir voljen od strane igrača i navijača, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom sveta. Samo želim da imam priliku da se borim sa najboljim teniserima na svetu i igram pred jednom od najboljih publika na svetu”, završio je svoje izlaganje Novak Đoković.

Sećate se, pisali smo nakon utakmice Crvena zvezda – Barselona da je Novak rizikovao i da se slikao sa igračem Barselone, koji je sutradan bio pozitivan na koronavirus. To se na kraju ispostavilo kao tačno. Takođe, objavili smo i da je pogrešno štiklirao dokumenta i da je pre AUstralije putovao i spremao se u Marbelji, gde ima kuću.

OVO MU NIJE TREBALO: Novak se slikao sa igračem Barselone koji je pozitivan na koronavirus!

Napišite komentar

view all comments