Zvezda sa 2:0 ide u Podgoricu po titulu!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost sa 85:79 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji ABA lige.

U meču punom preokreta apsolutni junak crveno belih bio je Ognjen Dobrić. Popularni „Šegi “ je    uspeo je da ubaci 27 poena uz 5 skokova i 3  asistencije. Pored Dobrića u taboru Zvezde istakli su se još Džordan Lojd sa 16 poena, 5 skokova, 6 asistencija i kamerunski centar Lendri Noko koji je imao učinak od 15 poena i 7 skokova.

U poraženom taboru najbolji su bili Danilo Nikolić  koji je postigao 26 poena uz 8 skokova, a pratio ga je Džastin Kobs sa  14 poena .

Identičan početak meča, kao i pre dva dana, imala je Crvena zvezda.  Oni su na  početku meča odličnog igrom u odbrani i fenomenalnim napadom  uspeli da naprave veliku prednost i sa 55:41  završili prvo poluvreme.

Drugo poluvreme počelo je dosta drugačije od prvog kao da su se ekipe zamenile na poluvremenu. Budućnost je odličnom igrom uspela da stigne prednost i preokrene na kraju treće deonice bilo je 63:70.

U četvrtoj četvrtini gledali smo pravi egal meč sve do kraja kada je Zvezda odličnom odbranom uspela da prelomi meč i  slavi na kraju sa 85:79.

 

Napišite komentar

view all comments