ZVANIČNO JE: Srbija ima novog selektora!

Konačno je gotovo! Svetislav Pešić se vratio na klupu košarkaške reprezentacije posle 20 godina!

Ovu vest potvrdio je i Košarkaški savez Srbije, čije saopštenje prenosimo, a oglasili su se i na društvenim mrežama i zvaničnim profilima:

“Naš trofejni trener Svetislav Pešić novi je selektor muške reprezentacije Srbije! Pešić će predvoditi naš nacionalni tim već u novembarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, kada će Srbija 25. novembra 2021. dočekati Letoniju, dok će tri dana kasnije gostovati Belgiji.

Pešić je kao selektor Jugoslavije doneo veliku radost našoj košarkaškoj naciji, pošto je 2001. godine u Istanbulu ubedljivo osvojio evropsko zlato, dok je godinu kasnije doneo našoj reprezentaciji titulu šampiona na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu. Pre toga, od 1984. do 1987. bio je selektor mlađih reprezentativnih selekcija Jugoslavije, 1985. je osvojio kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Bormiju postao je šampion sveta“, saopštio je KSS.

Podsećamo, on će na klupi zameniti Igora Kokoškova, koji nije uspeo reprezentaciju da odvede na Olimpijske igre u Tokio i koji je od ove sezone u stručnom štabu Dalas Maveriksa.

Napišite komentar

view all comments