VUČINIĆ: Svaka čast Piksiju!

Bivši kapiten reprezentacije Crne Gore je u jednom intervjuu govorio o reprezentacijama Srbije, Hrvatske, fudbalu u Crnoj Gori…

Malo ko je očekivao da će selekcija Srbije da pobedi Portugaliju u Lisabonu i izbori direktan plasman na Mundijal.

“Svaka čast Piksiju Stojkoviću na svemu što je napravio kao selektor Srbije. Treba doći u Portugaliju, gubiti 1:0 već u drugom minutu, a onda dobiti utakmicu. I još nadigrati Portugaliju! To je znak da Srbija ima odličnu reprezentaciju, koja može da igra protiv svakoga u svetu“, rekao je Vučinić.

Na pitanje novira da li to znači da bi Srbija mogla da se nosi i sa Hrvatskom, Vučinić je odgovorio:

“Naravno, može i protiv Hrvatske, bio bi to sjajan dvoboj, voleo bih to da pogledam. Dva slična stila igre, igrači koji se dobro poznaju. Ipak, Srbi moraju da budu svesni da su još uvek daleko iza Hrvatske. Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo videti je li u stanju da uradi ono što Hrvati rade već 25 godina, da li je u stanju duže vremena da bude blizu vrha. Zato je Hrvatska još uvek liga za sebe u našem regionu.”

Crna Gora nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo, ali Vučinić je zadovoljan načinom na koji se razvija fudbal u toj zemlji.

“Naš fudbal ide jako dobro, a za to je najzaslužniji naš predsednik Dejo Savičević, koji zaista puno radi i dobro radi kako bi pomogao fudbalu. Čini mi se da je napravio dobre temelje i da će nam fudbal nastaviti da raste. Nadam se da će se i reprezentacija dići, iako nas je jako malo pa nije lako stvoriti dobru generaciju“, zaključio je Mirko Vučinić.

Napišite komentar

view all comments