Vlahović novim golovima oborio rekord star 62 godine! (VIDEO)

Dušan Vlahović igra svoju sezonu iz snova i nije uzalud jedan od najtraženijih napadača u Evropi.

Ove nedelje je stigao do 19 golova, ali njegova dva pogodka nisu bila dovoljna za tri boda na stadionu “Renato Dal’Ara”, pa je tako u meču Bolonja – Fjorentina rezultat bio 3:3 (1:1).

Gost je čak tri puta vodio, ali je ekipu Siniše Mihajlovića het-trikom sačuvao iskusni Rodrigo Palasio. Fiorentina je povela u 21. minutu. Vlahović je postavio loptu na belu tačku i nije izabrao “panenku” kojom je savladao golmana Juventusa Ščesnog, već je oštrim i vrlo preciznim udarcem zatresao mrežu.

Palasio je ubrzo izjenačio, a Bonaventura u nastavku vratio prednost “violi”. Ponovo je Palasio izravnao brojke, a samo dva minuta kasnije, 21-godišnji Srbin ponovo pogađa mrežu. Međutim, još jednom je precizan bio napadač domaćina.

Fudbaler Fiorentine je na večnoj listi pretekao Brazilca sa italijanskim pasošem Žozea Alafinija. Nekadašnji igrač Milana držao je rekord sa 18 golova iz sezone 1958/59.

Fiorentina je odmakla još bod u osnosu na crvenu zonu, ali daleko od toga da je bezbedna u sledeća četiri kola. Dušan Vlahović i Nikola Milenković su odigrali ceo meč.

Napišite komentar

view all comments