VESELIN VUJOVIĆ: Moje mišljenje je da se Evropsko prvenstvo mora otkazati, ovo nema smisla!

Najbolji pokazatelj trenutnog stanja u svetu u vezi koronavirusa je reprezentacija Srbija čijih je osam reprezentativaca zaraženih i ceo stručni štab.

Sve je više obolelih i u drugim selekcijama. Legendarni Veselin Vujović smatra da je nepotrebno da se igra Evropsko prvenstvo u rukometu u ovim uslovima i da je to van svake pameti.

Greatodds

“Iskreno, zaista mi nije jasno kome je normalnom u interesu da se ovakav turnir odigra. Koliko ima smisla da ekipe sa po šest-sedam zaraženih igrača putuju da bi u slučaju pozitivnog testa ti momci morali biti u izolaciji, a onda se nakon desetak dana bez treninga vraćaju na parket i igraju utakmice? To nema veze sa životom i zdravim mozgom. Kakav rukomet ćemo onda gledati? Nikakav, eto kakav. A da ne spominjem mogućnosti povreda. Zatim, pretpostavljam da će i države organizatori uvesti neke mere pa bi se lako moglo dogoditi da se turnir odigra bez publike. Pitam ja sad te mudrace, a za koga se onda ovaj Euro uopšte i igra? Moje mišljenje bi bilo da se Euro mora otkazati. Neće svet propasti ako preskočimo jedan turnir“, rekao je Vujović.

Govorio je legendarni stručnjak  Veselin Vujović o podmlađenoj selekciji Hrvatske.

“Ne znam što bih rekao, valjda Horvat zna što radi. Verojatno dugoročno planira pa nije zvao neke igrače, ali pitate li mene, nije mi najjasnije šta pokušava. S Karačićem, Šegom ili Marićem u sastavu Hrvatska bi bila konkurent za zlato. Ovako, mora će se ozbiljno pomučiti za proći u drugi krug. No taman posla da ja tu nešto pametujem. Možda bih bio i direktniji da sam u blizini reprezentacije, ali gledajući sa strane, ne vidim neku logiku u njegovim postupcima. Nije mi jasno zašto nema Karačića, nejasno mi je zašto nije zvao Šegu koji fantastično brani u Monpeljeu, a najviše me čudi zašto u sastavu nema Marina Marića koji je po meni jedan od najboljih pivota napadača na svetu. Šušnja i Grahovac su korektni igrači, ali kvalitetom nisu ni blizu Mariću. Posebno u igri prema napred. Stvarno ne znam šta se događa.”

Veselin Vujović je govorio i o preporodu Srbije pod vođstvom Tonija Đerone.

“Sa Đeronom je evidentno da su dobili emociju, mirnoću i jasan sistem. U kvalifikacijama su pobedili i remizirali sa Francuskom. Ta dva rezultata bila su ključna za Srbiju kakva je danas. To im je bilo neophodno da napokon shvate da mogu pobediti bilo koga i da su postali ozbiljna ekipa“, rekao je Vujović.

Nenadić propušta Evropsko prvenstvo!

Napišite komentar

view all comments