Veliki haos ispred „Emirata“ pred početak meča sa Evertonom (VIDEO)

Veliki protest u severnom Londonu pred početak meča Arsenal – Everton. U pitanju je grupa nezadovoljnih navijača, što zbog Superlige, što zbog lošeg stanja u klubu već više od deceniju…

Već dugi niz godina navijači Arsenala ne uživaju u utakmicama svoje ekipe, a dodatni razlog je i pristupanje njihovog tima Superligi, koja naravno, nije zaživela. Neposredno pred utakmicu sa Evertonom, pred “Emiratima” se okupila velika grupa pristalica kluba iz severnog Londona, protestvujući zbog politike vlasnika Arsenala, američkog biznismena Stena Krenkea.

„Upropastio si nam klub zbog novca. Uzmi svoj novac i gubi se iz kluba„, glasila je jedna od poruka besnih navijača.

Navijači Arsenala su se na taj način pridružili navijačima iz Mančester junajteda, Liverpula, Čelsija, koji su takođe protestvovali pred početak mečeva svojih ekipa.

Krenke je većinski preuzeo Arsenal 2007, tri godine pošto je klub poslednji put bio prvak Engleske. Arsenal je od tada četiri puta osvajao FA Kup, ali to nije dovoljno renomeu kluba i imenu. Ekipa koju vodi Mikel Arteta trenutno je predaleko od plasmana u Ligu šampiona u kojoj je nema već četiri godine i pitanje je kada će se to promeniti… Možda je ovo trenutak!

Napišite komentar

view all comments