Van Dajk prelomio. Propušta EURO!

Fudbaler Liverpula Virdžil van Dajk saopštio je danas da neće nastupati za reprezentaciju Holandije na predstojećem Evropskom prvenstvu, pošto se i dalje oporavlja od povrede kolena.

Van Dajk je povredio ligamente kolena u oktobru prošle godine tokom utakmice sa Evertonom, podvrgnut je operaciji i od tada se oporavlja.

“Bilo je ovo dugo, dugo putovanje. Morao sam da idem korak po korak. Oporavak teče dobro, nisam imao nikakve dodatne probleme. Ali morao sam odlučim: Evropsko prvenstvo, da ili ne? I s obzirom na to kako se situacija odvija fizički, osećam da je prava odluka da ne idem na Euro, već da se tokom pauze posvetim poslednjoj fazi oporavka… Naravno, utučen sam što ću propustiti Evropsko prvenstvo, ali moram da prihvatim okolnosti, svi moramo. Teško je, ali savest mi je mirna“, rekao je Van Dajk u intervjuu za sajt Liverpula, prvi koji je dao otkako se povredio.

Njegovo odsustvo je verovatno najveći uzrok vrlo loše sezone za Liverpul, a tek ćemo videti koliko će se odraziti na Lale. Van Dajk i Matijs de Liht bi činili strašan štoperski tandem. Ovako, selektor Frenk de Bur moraće da potraži drugo rešenje za mečeve sa Ukrajinom, Austrijom i Severnom Makedonijom u Grupi C.

Napišite komentar

view all comments