Valentino Rosi se oprostio od Jamahe nakon 13 godina saradnje

Završena je Moto GP sezona, a u poslednjoj trci za Veliku Nagradu Portugalije na pobedničkom postolju je završio vozač Teh3 ekipe Migel Oliveira. Titulu u Kraljevskoj klasi osvojio je Đoan Mir ispred Franka Morbidelija i Aleksa Rinsa.

A vest koja je izazvala možda i više pažnje od ove, to je da je legendarni Valentino Rosi okončao saradnju sa Jamahom. Doktor je za japanski tim vozio od 2004. do 2010, a zatim i od 2013. do 2020. Na motociklu fabričke Jamahe osvojio je četiri titule šampiona uz 56 pobeda, 142 podijuma u 255 trka.

Od naredne sezone fenomenalni Italijan i ljubimac navijača će voziti za Petronas Jamahu. U nastavku pogledajte šta je izjavio.

„Ovo je važan momenat jer se završava naše dugo zajedničko putovanje. Naša istorija je podeljena na dva dela – kao u dobrom filmu, ja mislim. Prvi je od početka 2004. do 2010. To je najbolji period u mojoj karijeri. Ispisali smo istoriju za Jamahu. Osvajio sam titulu za Jamahu posle 20 i nešto godina. Uvek ću pamtiti ta dostignuća, jer su bila ključna u mojoj karijeri.

Takođe, ponosan sam i na drugi deo. Želim da zahvalim svima u Jamahi. Dali su mi priliku da se vratim posle dve loše godine, kada sam već bio star po nekim standardima, kada sam bio očajan. Nikada neću zaboraviti reči Lin da ću imati šansu da se vratim. Uvek ću biti zahvalan na tim momentima, jer sam u to vreme mogao da prestanem da vozim.

Drugi deo je bio teži u smislu rezultata, ali bili smo i blizu. Stvari su se dogodile tako kako su se dogodile. I dalje sam zahvalan na podršci koju sam dobijao.

Naredne sezone vodiću motocikl samo drugačijih boja. Istina, neće to biti ista garaža, ali ću biti odmaj pored“, izjaavio je Rosi.

Napišite komentar

view all comments