Ubedljiva pobeda Mornara protiv Studentskog Centra!

Prvi novi crnogorski derbi u Admiralbet ABA ligi pripao je klubu sa mnogo značajnijom istorijom – Mornar je dominirao u „Morači” i savladao SC Derbi 95:76.

Barani su pre sedam dana u „Topolici” poraženi od Partizana (66:64) zato što im je zakazalo godinama najjače oružje, šut za tri poena.

Greatodds

Pogodili su tada samo tri puta iz 21 pokušaja, i to poslednji na samom kraju meča, a večeras su taj učinak nadmašili već za pet minuta – Strahinja Mićović je ubacio tri, a Vladimir Mihailović jednu trojku i naterao Andreja Žakelja da traži tajm-aut pri rezultatu 10:14.

Brzo je i Balša Živanović pogodio iza linije 6,75 za 21:13, da bi plus osam, sa dve vezane trojke, vratio Marko Jeremić nakon 13 minuta igre (30:22).

Na poluvremenu je, ipak, bilo svega plus tri za tim Mihaila Pavićevića, ali je u 3. četvrtini sve rešeno. Mornar je dominirao, nemilice zatrpavao koš „studenata” i konstantno povećavao prednost do plus 21 (71:50, 28. minut).

Žakeljev tim je vratio nadu serijom 9:0, prišao na 59:71, potom i na 62:73, ali je preokret bio nezamisliv. Štaviše, gosti su u nekoliko navrata išli i do 25 razlike…

Tako će u drugi dio sezone SC Derbi i Mornar ući poravnati na tabeli, sa skorom 5:8.

Mihailović je bio nerešiva enigma za domaće, koje je uništio prodorima, pa je čak 16 od svojih 26 poena dao polaganjima.

Dvocifren učinak su imali i Mićović, Tejlor Smit, Aleksandar Lazić (po 11) i Vil Mozli (10), a kod „studenata” samo Kajl Vinjales (16) i Flečer Megi (14).

Napišite komentar

view all comments