Tri velika kluba ne odustaju od Superlige Evrope: Nastavljamo da radimo na ovom projektu!

Devet od 12 klubova napustilo je Superligu Evrope. Time je novi koncept takmičenja za bogate doživeo potpuni fijasko.

UEFA je sa određenim klubovima napravila ugovore po kojima će oni koji se predomisle i ponovo krenu u realizaciju neke svoje lige morati da plate 100 miliona evra.

Tri kluba se nisu predomislila i dalje veruju u osnivanje Superlige Evrope. To su Real Madrid, Barselona i Juventus. Oni su poručili da će da nastave da se bore za svoje takmičenje i da im je krivo što FIFA i UEFA nisu stali uz njih.

„Osnivači Superlige nastavljaju da pate i svakodnevno im se preti. Teraju nas da napustimo i ugasimo takmičenje, što je neprihvatljivo. Zakon je na strani Superlige i po njemu FIFA i UEFA ne mogu da reaguju i kažnjavaju klubove. Projekat Superlige imao je za cilj da pronađe rešenje za tešku situaciju koja je zadesila fudbal i sve klubove. Pokušali smo da nađemo rešenje, kako bi preživeli. Takođe, pronašli smo rešenje da se domaće lige igraju paralelno sa Superligom, a i pored svega toga FIFA i UEFA nisu pronašli, niti su pokušali da pronađu pravi način da o tome komuniciramo.

Mi smo odmah naveli da će se Superliga igrati ako UEFA i FIFA to odobre. Sve smo obezbedili, ali FIFA i UEFA ni tada nisu želeli da prihvate Superligu. Ovo je bila prava prilika da navijačima širom sveta pokažemo da je fudbal i dalje najbolja zabava i da vratimo veru u ovaj sport. Želeli smo da promovišemo i proguramo i ženski fudbal ovom prilikom.

Spremni smo da promenimo pristup Superligi. Vidimo da su naši prijatelji koji su sa nama osnovali Superligu sada morali da potpišu nekoliko sporazuma sa UEFA. Mi ćemo pokušati da nađemo pravo rešenje i nastavićemo da radimo na ovom projektu i pored pretnji koje nam šalje UEFA„, stoji u saopštenju tri kluba.

UEFA je najavila da će svi koji ostanu pri konceptu stvaranja Superlige Evrope da budu izbačeni na dve godine iz svih evropskih takmičenja. Dakle, sledeće sezone bi Ligu šampiona mogli da gledamo bez Real Madrida, Barselone i Juventusa.

Napišite komentar

view all comments