Trener Budućnosti podneo ostavku!

Petar Mijović podneo ostavku na mesto trenera košarkaša Budućnosti. Kako je saopštio podgorički klub, Mijović je podneo ostavku na sopstvenu inicijativu.

Vest koja je sinoć odjeknula iznenada i neočekivano, mladi trener Podgoričana, podneo je ostavku na svoju inicijativu, a u nastavku pročitajte šta je izjavio povodom toga:

„Budućnost, klub u kojem sam dodatno napredovao u karijeri i usavršavao trenerske veštine, doživljavam na poseban način. Moja odluka je rezultat dubokog promišljanja i želje da interese kluba stavim ispred ličnih. Zahvaljujem predsedniku Budućnost i upravi kluba na ukazanom poverenju. Bila mi je čast da predvodim šampiona ABA lige. Zahvaljujem se timu i svim zaposlenima u klubu na dosadašnjoj saradnji i toplo pozdravljam navijače i simpatizere Budućnosti“, izjavio je Petar Mijović za sajt Budućnosti.

Budućnost se zahvalila Mijoviću na velikom doprinosu klubu od 2017.godine do danas, kao treneru u mlađim selekcijama, kao pomoćnom treneru i kao glavnom treneru prvog tima.

„Želimo mu uspešan nastavak karijere, vrata Budućnosti će za njega uvek biti otvorena i u nama će uvek imati iskrene prijatelje“, stoji u saopštenju kluba.

Budućnost za sada ima prilično uspešnu sezonu, trenutno je treća ekipa na tabeli ABA lige sa 11 pobeda i svega tri poraza, ali ni to nije bilo dovoljno da Mijović ostane na klupi.

Kao zamene za njega, pominju se imena bivšeg trenera i bivšeg igrača, a u pitanju su Aleksandar Džikić i Dejan Milojević, koji su inače i kumovi.

Budućnost je sa Aleksandrom Džikićem osvojila ABA ligu 2018. godine u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde. Te sezone je osvojena i titula u crnogorskom prvenstvu. Produžio je ugovor na još dve godine, ali je smenjen u decembru, pole poraza od Bajerna u Evroligi. Posle toga je bio trener Estudijantesa, a od januara prošle godine je bez angažmana.

Dejan Milojević je nosio je dres Budućnosti od 2000. do 2004. godine. Trenersku karijeru je započeo 2012. godine u Megi i sa tim klubom je osvojio Kup Srbije. Trenutno je pomoćnik Igoru Kokoškovu u reprezentaciji Srbije.

Šta vi mislite, ko ima veće šanse da postane novi trener Budućnosti?

Napišite komentar

view all comments