TIM SNOVA: Igor Kokoškov objavio spisak igrača u borbi za Olimpijadu!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov, objavio je danas spisak igrača na koje računa za naredne mečeve.

Naša košarkaška reprezentacija će od 29. juna do 4. jula igrati na FIBA Olimpijskom kvalifikacionom turniru, gde će se boriti za prvo mesto i odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. Turnir se održava u Beogradu, u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a osim Srbije učešće će uzeti i reprezentacije Italije, Portorika, Senegala, Filipina i Dominikanske Republike.

Srbija će se takmičiti u grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u grupi B. Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, koje je na programu 3. jula. Odlučujuća bitka za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju biće održana dan kasnije.

Na spisku se nalaze: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz, Branko Lazić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Dalibor Ilić, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Alen Smailagić, Marko Gudurić, Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski, Vanja Marinković i Nemanja Nedović.

Ono što raduje to je da su na spisku svi igrači iz NBA lige, pa je ovo pravi „tim snova“. Od košarkaša iz domaći klubova tu je Filip Petrušev i Dragan Milosavljević iz Mege, Ognjen Jaramaz iz Partizana i Dejan Davidovac, Branko Lazić i Ognjen Dobrić iz Crvene zvezde.

Prvo okupljanje reprezentativaca zakazano je za 12. jun u Beogradu. U sklopu priprema, planirano je učešće na „Akropolis kupu“ u Atini i jedan pripremni meč u Beogradu, koji će se igrati nekoliko dana pre početka kvalifikacionog turnira.

Očekivanja su velika i to sa razlogom.

Napišite komentar

view all comments