Sve su manje šanse da će Juventus odbraniti titulu. Šta je sporno?

Prva je godina Andree Pirla na klupi, tim je doživeo dosta promena, mnogo je povreda bilo ove sezone, kao i situacija sa virusom, ali u Juventusu opravdanja ne važe.

Iako je Pirlo legenda kluba i italijanskog fudbala uopšte, neće mu se gledati kroz prste. Juventus je igrao loše i prošle sezone, ali je imao osam bodova više, a sada su osvojili 46, deset manje od Intera, imaju meč manje, ali sve se manje veruje da mogu da odbrane titulu. Odbrana prima malo golova, ali napad ne funkcioniše dobro. Od 45 golova, Ronaldo je postigao 19. Lopta ide na njega, ali se čini da nema nosioca igre ili plejmejkera, jer Artur nije uspeo da zameni Pjanića, Bentankur nije na nivou od prošle sezone, a Rabio nije taj tip igrača.

„Stara dama“ je osvojila Superkup, ali to nije toliko bitan trofej, u finalu su kupa, ali ako ne odbrani titulu i ne stigne daleko u Ligi šampiona, jasno je da je u pitanju propala sezona.

Zameraju mu da nije uspeo da dovede ekipu u stanje u kome mogu da odbrane rezultat, što je bio najveći kvalitet Juventusa. U tom mentalnom aspektu su jači od drugih, i to je godinama bila prednost u odnosu na rivale.

Protiv Verone su već četvrti put ove sezone ispustili prednost, na meču gde je Lazović asistirao. Zatim su protiv Lacija, Beneventa i Atalante takođe ispustili pobede. To je osam bodova prosutih u finišu meča i pored vođstva, to je nešto što sebi nisu smeli da dopuste.

Napišite komentar

view all comments