Stefan Mitrović o Piksiju: “U startu je pokazao koliko nam veruje”!

Ponovo je postalo lepo zvati se reprezentativcem Srbije.

Još je lepše ukoliko je vaše prezime Mitrović. Tada vas gledaju kao heroja nacije zato što ste herojskim delima pomogli zemlji da ostvari veliki uspeh – plasman na Mundijal. Bilo da se zovete Aleksandar ili Stefan.

Greatodds

Prvi je pobedonosnim golom u poslednjim trenucima kvalifikacija oborio Portugal usred Lisabona za direktan prolaz u Katar. Drugi je klizećim startom sprečio isti taj Portugal da pobedi u Beogradu u završnim momentima duela iz uvoda kvalifikacionog ciklusa.

Bez onog prvog, ne bi bilo ni onog drugog. Jedan Mitrović stoji na početku i kraju uspešnog leta Orlova ka planetarnoj smotri. Napravljen je pun krug. Crveno-plavo-beli.

Šta je predstavljalo polaznu tačku u crtanju tog kruga, u čijim rukama je bila olovka, i kako je on poprimao sve lepši oblik, Stefan Mitrović (31) govorio je u prazničnom intervjuu za Sport Klub.

Štoper Hetafea je poseban osvrt napravio na pomenuti čin iz prvog duela sa Portugalcima. Kako danas gleda na tu situaciju, na koji način je reakcija Kristijana Ronalda doprinela još boljem osećaju, te zašto je odmah posle meča tvrdio da lopta nije prešla gol-liniju, iako jeste.

Na pitanje na koji način je Piksi popravio stanje unutar i oko državnog tima Mitrović je odgovorio:

“Od početka je stavljao akcenat na zajedništvu, da treba gledamo samo nas i nikoga sa strane. Sportski bezobrazluk koji ga je krasio tokom igračke karijere preneo je i nama. U startu je pokazao koliko nam veruje i tako je bilo sve vreme. Ispostavilo se da je tačno sve što je rekao, svaka izgovorena reč u javnosti i na sastancima. Verujemo mu bezuslovno. Kad nam Piksi kaže nešto onda je to – to. Svaki igrač u ekipi ispunjava sve što selektor želi jer znamo da je to pobednički put.”

“Drugo poluvreme protiv Portugala kada smo se vratili iz 0:2. To je ključno za sve dalje. Dogodio nam se taj klik u glavi. Igraš protiv jednog od najboljih timova na svetu i na onakav način ga pregaziš u drugom poluvremenu, vratiš se potpuno…  Tada smo shvatili da možemo da se takmičimo sa svima. Posle toga smo i mi počeli da verujemo u sebe, a i drugi da veruju u nas.” – zaključio je Mitrović.

Rodić: “Godina puna uspeha iza nas”!

 

Napišite komentar

view all comments