Šta će biti sa Markom Grujićem? Porto, Liverpul ili neko treći?

Reprezentativac Srbije Marko Grujić iza sebe ima odličnu sezonu u dresu Porta. Iskoristio je svaku priliku koju mu je ukazao trener Seržo Konseisao.

Sa stadiona „Dragao“ u Portu, gde se sinoć odigralo finale Lige šampiona, najavili su da će poslati zvaničnu ponudu Liverpulu za otkup ugovora našeg fudbalera.

Seržo Konseisao je rekao da je prezadovoljan zalaganjem reprezentativca Srbije, ne samo na utakmicama, već i na treninzima i da bi on mogao da bude budućnost Porta.

„Svoje mišljenje sam rekao čelnicima kluba. Marko je veliki profesionalac, što je pokazao tokom ove sezone. Verujem da će vodeći ljudi kluba uspeti u onome što su zamislili. Takav profil igrača nam je potreban, jer ćemo sigurno u prelaznom roku ostati bez nekih igrača i veznog reda“, naveo je Konseisao.

Problem za ostanak Grujića u portugalskoj ligi mogla bi da prestavlja otkupna kaluzula koja nije mala. Liverpul traži 20 miliona evra, mada su u startu spustili  cenu na 17 miliona, kako bi se po svaku cenu „rešili“ Grujića na koga Klop ne računa ozbiljno.

Prethodnih dana se pričalo da bi Porto ponovo hteo na pozajmicu Grujića, ali Liverpul bi da završi priču sa njim.

Porto je četvrti klub u kojem je Marko igrao na pozajmici od kada je potpisao za Liverpul, još od januara 2016. godine. „Redsi“ su ga prvo poslali šest meseci u Crvenu zvezdu, zatim u Kardif, pa u Hertu, a u Porto je došao u oktobru 2020. godine, zabeležio 39 nastupa za „zmajeve“ i postigao dva gola.

Napišite komentar

view all comments