ŠOK U ITALIJI: Konte odlazi iz Intera, iako je osvojio titulu!

Antonio Konte neće ostati na klupi Intera i pored osvojene titule prvaka Serije A nakon devetogodišnje vladavine Juventusa!

Više izvora iz Italije danas je otkrilo da je Konteova želja da ostane, ali ne po svaku cenu, odnosno da ima određene uslove koje traži da mu uprava ispuni, a tiče se igračkog kadra i finansija.

Nije tajna da je Antonio Konte težak za saradnju, pa je tako iz bivših klubova Juventusa i Čelsija otišao bez pozdrava, posvađan sa svima, iako je beležio velike uspehe u pomenutim klubovima.

Ako se to gleda, ova činjenica i nije nemoguća, ali ipak i jester, pošto je Inter tek osvojio titulu i može daleko da dogura u Ligi šampiona naredne sezone.

Ipak, njemu su potrebne garancije o ambicijama kluba i da je Inter spreman da nastavi da raste, a ne da ponovo padne u senku Juventusa.

Konte će se do kraja nedelje sastati sa gazdom kluba Žengom, a došlo se do saznanja da trener Intera želi da saopšti vlasnicima Kinezima da će napustiti klub.

„Prema mojim informacijama, Konte će napustiti Inter na kraju sezone, jer ne mogu da mu obezbede potrebne uslove za ostanak. Ako Konte ode, Đenaro Gatuzo će biti kandidat da ga zameni“, rekao je novinar Momblano.

Još je veći šok činjenica ko bi mogao da ga zameni na klupi, a reč je o legendarnom igraču, pa kasnije i treneru Milana.

U pitanju je Gatuzo koji napušta Napoli na kraju sezone, iako ga pobeda deli od plasmana u Ligu šampiona. Pominjala se Fiorentina, čak i Juventus, pa je jasno da je ovaj mladi trener na ceni.

Pred nama je očigledno burno leto u Italiji, Juventus i Inter traže nove trenere, odlazi Ronaldo, stiže Murinjo u Seriju A, odlazi Džeko, a pitanje je i gde će Vlahović i mnogi drugi…

Napišite komentar

view all comments