SMAILAGIĆ: Cilj mi je da sa Partizanom pokorim celu Evropu!

Košarkaši Partizana ove sezone beleže jako dobre rezultate, donekle i očekivane ako se uzme u obzir da se na njihovoj klupi nalazi najtrofejniji trener Evrope, Željko Obradović.

Sigurno jedno od najprijatnijih iznenađenja za navijače Partizana, Alen Smailagić je u intervjuu za “Blic” govorio o odnosu sa sadašnjim trenerom.

Greatodds

“Ja sam zaista uživao u ovoj promeni, došao sam do nekih minuta koji su mi bili neophodni kao mladom igraču, što mi je podario trener Obradović. Vratio mi je emociju koju sam izgubio u Americi, pre svega zbog neigranja i napredak koji sam stekao došao je iz sticanja iskustva, koje će mi trebati u nastavku karijere”.

Kada je dobio poziv Željka Obradovića, nije previše razmišljao.

“Dosta sam razmišljao o tim pozivima, ali čim mi se trener Obradović obratio shvatio sam da je to to i da nemam šta da razmišljam više. To je najbolji trener i najbolja ponuda koju ću imati u svojoj karijeri”.

Ostao je u kontaktu sa nekadašnjim saigračima iz Golden Stejta, između ostalih i sa glavnom zvezdom tima, Stefom Karijem.

“Čuo sam se pre neki dan sa Grinom, Kari mi piše, tu su još i Markiz Kris, Kaj Boumen, Džordan Pul, ima ih još dosta. Nisam sa svima u kontaktu, ali sa većinom jesam”.

Kada je reč o planovima i ambicijama, košarkaš Partizana je jasan.

“Nemam nikakav plan, ali kao i svaki mladi igrač, plan mi je da se vratim u Ameriku kroz par godina, ali to mi nije primaran cilj sada. Cilj mi je da sa Partizanom pokorim celu Evropu”.

Priznao je Smailagić i šta mu najviše prija u odnosu na Ameriku.

“Najviše me je radovalo što ću da budem tu sa svojom porodicom i prijateljima, te činjenica da ću imati nekog pored sebe, nakon Amerike gde sam živeo sasvim sam”.

Za kraj, Smailagić je izneo svoje želje i očekivanja za 2022. godinu.

“Da osvojimo Evrokup”!

ŽELJKO OBRADOVIĆ: Moja stranka je Partizan!

Napišite komentar

view all comments