Šapekoense u prvoj ligi Brazila!

Brazilski klub Šapekoense, koji je postao poznat širom sveta nakon velike tragedije, kada su članovi skoro celog tima sa stručnim štabom izgubili živote u avionskoj nesreći pre četiri godine, izborio je plasman u prvu ligu Brazila!

Pobedom u poslednjem kolu druge brazilske lige, Šapekoense je pobedom od 3:1 i zvanično potvrdio titulu u toj ligi, što automatski znači plasman u najjaču ligu Brazila, nešto o čemu navijači i igrači ovoga kluba nisu mogli ni da sanjaju do skoro, a ako se uzme u obzir tragedija, značenje je još veće i sasvim zasluženo, a imali su i kome da posvete pobedu.

Klub koji je veći deo svog sastava izgubio u avionskoj nesreći 2016. godine, obezbedio je promociju ranije ovog meseca nakon što je godinu dana proveo u drugom rangu.

Šapekoense je vodio sa 2:1 u nadoknadi vremena, što je bilo dovoljno za drugo mesto sa identičnom gol razlikom kao i America MG i 73 boda, ali manje postignutih golova, međutim, izborili su jedanaesterac i tako poboljšali svoju gol razliku i izbili na prvo mesto.


Napišite komentar

view all comments