Santoš uveren u pobedu nad Srbijom!

Selektor Portugala, Fernando Santoš, nema dilemu po pitanju direktnog učesnika narednog prvenstva sveta.

Očekujem od reprezentacije Srbije ono što sam očekivao i na prethodnim utakmicama. Ne očekujem drugačiji stav. Ovo nam je šesta međusobna utakmica od 2015. godine. Uvek razmišljaju o pobedi, traže situaciju za gol. U poslednje vreme igraju sa tri štopera. Imaju kvalitetne igrače, vole da imaju loptu u nogama. Ne menjaju stav nikada. Neće igrati sigurno na nerešeno. Oba tima će pokušati da pobede, to je igra – istakao je on i dodao:

Srbija ima reprezentativce koji vole da igraju, spremne da kreiraju igru. Najpre da vidimo u kojem stanju je njihova odbrana, možda je to jedina razlika u pripremi nedeljne utakmce u Lisabonu. Odlično se poznajemo, skoro jednom godišnje igramo sa Srbijom. I u ovom slučaju spreman sam da utvrdim– radi se o dva tima velikog kapaciteta. Uprkos svemu, uveren sam u našu pobedu.

Siguran u uspeh sebe i svojih saigrača je i Ruben Dijaš.

– Svi smo jako motivisani, utakmica je mnogo važna, odlučujuća za plasman na Mundijal. Imamo ekstra faktor, pun stadion, domaće navijače, to je za nas važno u ovom trenutku. Svi ti faktori su pozitivni, energija je velika među nama…O načinu kako da zaustavimo Mitrovića nismo razmišljali, igrali smo već sa Srbijom i neće biti velikih iznenađenja. Naš fokus je na dobroj igri i pobedi. Igrači i reprezentacija to mogu da učine. Svesni smo da će biti teška utakmica, ali smo spremni – rekao je Dijaš.

Napišite komentar

view all comments