Salernitana posle 23 godine ponovo u Seriji A! Međutim, ima jedan problem, možda se odmah vrati natrag u Seriju B?

Fudbaleri Salernitane su se posle 23 godine vratili u Seriju A. Odigrano je poslednje 38. kolo Serije B, a ekipa je uspela da sačuva drugo mesto na tabeli. Pred poslednje kolo je Salernitana imala 66 bodova, a dva manje od njih trećeplasirana Monca.

Salernitana je kao gost savladala Peskaru sa 3:0, a sva tri pogotka su postignuta u drugom poluvremenu. Za to vreme je Monca kod kuće izgubila od Breše sa 2:0. Još ranije je Empoli obezbedio prvo mesto i plasman u Seriju A. U Seriju C su ispali Ređana, Peskara i Entela.

Salernitana je sezoni 1998/99 ispala iz Serije A. Od tada je vreme uglavnom provodila u Seriji B, a početkom prošle decenije je igrala i u trećoj ligi. U Seriju B se vratila 2015. godine, a sada je napravljen veliki uspeh i plasman u najviši rang.

Ipak, da sve ne bude bajkovito, ima jedan problem. Vlasnik Salernitane je Klaudio Lotito, koji je i predsednik Lacija. Prema zakonu, ne može jedna osoba da bude vlasnik dva kluba u Seriji A. Zbog toga će morati da proda Salernitanu, a za to ima rok od samo 30 dana.

„To je pravilo koje je donela FIFA, i ne dozvoljava da neko bude vlasnik više od jednog kluba na profesionalnom nivou. Klaudio Lotito je godinama na čelu Salernitane i Lacija i svi su znali šta će da se dogodi. Pravila su jasna, a on ne može više da bude na čelu Salernitane. Ukoliko ne napusti klub onda Salernitana neće da igra u Seriji A„, izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina.

Napišite komentar

view all comments