Sadik pogađa, Partizan se smeška!

Umar Sadik nastavlja sa odličnim partijama u Almeriji i nakon današnje utakmice, vrednost njegovog transfera je 5.5 miliona evra, ali to nije sve.

Umar Sadik je danas bio dvostruki strelac za Almeriju protiv Ovijeda u meču koji je završen rezultatom 2:2, a ova dva njegova gola mnogo više su donela Partizanu, nego Almeriji, nakon što nisu uspeli da slave.

Sadik je iz Partizana jesenas prešao u Almeriju za početku cenu od pet miliona evra, plus dodatne bonuse i procenat od sledećeg transfera. Prvi od tih bonusa je večeras ispunjen, jer je Sadik stigao do željene brojke od ukupno 20 postignutih golova za Almeriju, što će Partizanu uz pomenutih pet miliona doneti još 500.000 evra.

Sledeći cilj koji treba da se dostigne jeste cifra od 50 Sadikovih utakmica za Almeriju, što će Partizanu doneti još pola miliona, a do sada je Nigerijac upisao 36 mečeva. Do kraja ligaškog dela sezone ostalo je još pet kola, plus eventualno još par mečeva u plej-ofu za plasman u Primeru, pa je jasno da će ovaj uslov morati da ostvari naredne sezone, ako ostane igrač Almerije.

Ipak, najveća suma kojoj se u Partizanu nadaju jesu procenti od sledećeg Sadikovog transfera. Beogradskom klubu sledi 40 odsto od prodaje ako Almerija ostane u Segundi, odnosno 30 odsto ukoliko ovaj španski klub uđe u Primeru, što bi trebalo da budu veliki iznosi, ako uzmemo u obzir kakvo interesovanje vlada za ovog napadača.

Napišite komentar

view all comments