Sada je i zvanično. Bakajoko je novi igrač Crvene zvezde

Čekalo se samo i zvanično saopštenje kluba, a danas je to i potvrđeno. Bivši igrač Intera, Aksel Bakajoko je i zvanično postao igrač fudbalskog kluba Crvena zvezda sa kojim je potpisao ugovor na tri i po godine.

Veliki udeo u ovom poslu ima trener Dejan Stanković koji ga odlično poznaje i koji je insistirao na njegovom dovođenju. U nastavku pročitajte šta je na svojoj prvoj konferenciji u crveno-belom dresu izjavio nova uzdanica Zvezde.

„Srećan sam što sam prvo pojačanje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku. Dolazim u klub koji je bio evropski i svetski prvak i veoma sam impresioniran time. Radujem se saradnji sa Dejanom Stankovićem, koji je već sada pokazao da je i odličan trener, baš kakav je bio kao igrač. Sećam se da sam ga gledao kao dete i zaista mi je čast što ću imati priliku da učim od njega. Želim i da poručim navijačima da ću dati sve od sebe da ih obradujem i da ću se maksimalno boriti za Zvezdin grb“ rekao je Bakajoko.

O novom pojačanju crveno-belih imao je šta da kaže i Mitar Mrkela.

„Bakajoko je igrač koji dolazi iz Intera i najbolje se snalazi na poziciji krilnog napadača, ali može da igra i beka. Ima izuzetne atletske karakteristike, veoma je brz i tip je fudbalera kakav nam je potreban. Verujem da će u budućnosti doprineti našoj igri. Smatram da će ostvariti dobru komunikaciju sa trenerom Dejanom Stankovićem, s obzirom da su period života proveli u istom klubu i govore italijanski jezik. Takođe, imamo dosta ljudi u stručnom štabu koji su Italijani, tako da mislim da će Bakajoku prijati okruženje i da će pružiti maksimum. Slede pripreme, imaće vremena da se spremi dobro, prilagodi zahtevima trenera i upozna sa saigračima. Biće to značajan period da se naviknu jedni na druge“ izjavio je on.

Bakajoko je 1998 godište, a već je kao šesnaestogodišnjak i jedan od najvećih talenata u državi stigao u Inter, dok je već sa osamnaest godina debitovao za ovaj klub.

Nešto kasnije je bio pozajmljeni igrač  Sošou, a u tom klubu je na 19 utakmica postigao jedan pogodak, dok je kasnije za Sent Galen igrao dve sezone i na 57 mečeva postigao četiri gola.

 

Sjajno pojačanje Zvezde, još samo ostaje da i na terenu to pokaže, a ovo je došlo u praom trenutku nakon odlaska Boaćija.

Napišite komentar

view all comments