Rukomet: Srbija pobedila favorizovanu Francusku u Zrenjaninu

Rukometna reprezentacija Srbije je savladala reprezentaciju Francuske u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu rezultatom 27:24 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je na programu 2022. godine.

Selektor Toni Đerona je odlično sklopio tim od mladih igrača i iznenadio Francuze koji su bili apsolutni favoriti u ovom meču.

Od samog njegovog početka, rezultat je bio tesan, bilo je 7:7 u jednom trenutku, a do kraja poluvremena rezultat je bio 14:11 za Srbiju.

Pred kraj meča Srbija je pogodila za svoj 24 gol preko Kukića koji je bio sjajan u završnici, pa smo prvi put imali 4 gola prednosti i već tada se nazirala pobeda. Do kraja je još jedan detalj zanimljiv, a to je pogodak Radivojevića preko celog terena za 25:20, a na manje od 4 minuta do kraja rezultat je bio 26:21, iako su se Francuzi vratili na dva razlike minut do kraja, ali je to bilo sve od njih.

Velika pobeda nad jednom od najjačih rukometnih selekcija na svetu, a čak devetorica igrača Francuske su igrala završni turnir EHF Lige šampiona!
SRBIJA: Marsenić 6, Đorđić 4, Kukić 6, Orbović 3, Nikolić 2, Radivojević 2, Sretenović 1, Kolaković 1, Abutović, Pešić, Cupara, Milosavljev 1 i 9 odbrana, Sotić, OBradović, Vorkapić, Dodić 1.

FRANCUSKA: Maje 6, Abalo 4, Ngesan 3, Turno 2, Remili 2, Ričardson 3, Gigu 2, Fabregas 1, Mem 1, Dipanda, Žerar, Kler, L. Karabatić, Pardin, Porte.

Srbija na istom mestu u Zrenjaninu 13. januara igra meč drugog kola kvalifikacija sa reprezentacijom Grčke. Lepo početak naših…

Napišite komentar

view all comments