Reprezentativac Holandije okončao karijeru sa 30 godina!

Fudbaler PSV-a Dejvi Proper završio je karijeru sa 30 godina i to je potvrdio njegov klub. On je imao ugovor na još godinu i po, ali je raskinut i Holanđanin će slobodno moći u penziju. Razlog zbog kojeg se povlači je to što je izgubio ljubav prema fudbalu.

Odluku sam doneo pre Božića i to mi je olakšanje. Znam da je ovo pravi izbor – rekao je on za klupski sajt.

Greatodds

Vezista rođen 2. septembra 1991. minulog leta se vratio u Holandiju iz Premijer lige, gde je nastupao četiri sezone za Brajton i priznao je da je u tom periodu počeo da gubi interesovanje za fudbal.

U periodu dok sam bio u inostranstvu uoči sam da polako gubim zadovoljstvo igrajući fudbal. Bilo mi je izuzetno teško da održim disciplinu koja je neophodna da bih imao optimalni učinak i da bih dopustio da fudbalski raspored potpuno okupira moj život. Period korone i razdvojenost od porodice i prijatelja nisu mi pomogli.

On je zato sa zadovoljstvom prihvatio ponudu PSV-a da se vrati kući, ali ni to nije pomoglo.

Veoma sam zahvalan klubu što su me doveli prošlog leta. Nadao sam se da će mi povratkom u Holandiju fudbal opet postati zanimljiv, ali nije bilo tako, delimično i zato što se ne osećam prijatno u fudbalskoj kulturi. Dugo sam se prilagođavao, ali to više ne želim i zato sam sada završio s tim.

Napišite komentar

view all comments