Reprezentacija Srbije spremna čeka kvalifikacione utakmice u Finskoj

Košarkaška reprezentacija Srbije danas i u ponedeljak igra kvalifikacione utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo. Prvi meč ih očekuje protiv reprezentacije Švajcarske, dok drugi meč igraju protiv Finske. Selektor reprezentacije Igor Kokoškov je izjavio sledeće:

Nažalost, živimo u vremenu virusa, nismo se okupili u Beogradu, nismo imali priliku da se vidimo sa predstavnicima medija licem u lice. Očekujemo Marka Simonovića u petak, ostali momci su tu. Odradili smo tri treninga i idemo korak po korak. Problem jeste vreme, ovaj vid takmičenja je nešto novo. Ovo je pionirski poduhvat FIBA, zaključani smo u hotelu, svaki od četiri tima je na svom spratu, u boljem kvalitetnom obliku ‘zatvora’ smo, ali znamo zašto smo ovde. Došli smo da reprezentujemo svoju zemlju. Jeste ovo izazov, izazov sa aspekta da Švajcarska i Finska imaju tim na okupu u istom sastavu u svim utakmicama, bilo na velikim takmičenjima ili u kvalifikacijama, oni uvek nastupaju sa istim sastavom. Za nas mnogo novih imena, mnogo novih informacija, oni su sa aspekta uigranosti ispred nas, ali motivi nam ne nedostaju, došli smo da pobedimo utakmice i tako ćemo se ponašati,

Prvi rival naše selekcije je Švajcarska.

„Znamo o njima mnogo iz prozora koje su odigrali ranije. Imaju dosta igrača sa prostora Balkana, igraju jugoslovensku košarku. Nismo imali vremena za neku dublju analizu, prvi put ćemo pogledati video i proći kroz njihov personel i skauting večeras. Oni zaslužuju respekt, u Gruziji su izgubili u produžetku, imaju dovoljno da odigraju kvalitetan meč. Njihov kvalitet je što igraju dugo zajedno, u ritmu su, samopouzdanju, postoji kontinuitet rada… Tu su ispred nas, ali mi ćemo u drugim segmentima pokušati da dominiramo i da odigramo dobru utakmicu. Vredni su respekta, igraju dugo zajedno i kao tim funkcionišu jako dobro,“ naglasio je Kokoškov koji će ‘skoknuti’, izjavio je selektor Кokoškov.

Napišite komentar

view all comments