Remi u Budimpešti. Srbija i dalje bez pobede u Ligi nacija

Nakon eliminacije od Škotske, Srbija je morala da konsoliduje redove i da odigra meč u Ligi nacija protiv reprezentacije Mađarske. Meč je završen rezultatom 1:1 (1:1). Srbija na Puškaš areni nije zabeležila pobedu ni nakon pet utakmica u Ligi nacija.

Reprezentacija Srbije, izašla je u sledećem sastavu: Dmitrović – Milenković, Spajić, Gudelj – Lazović, Maksimović, Lukić, Ristić – Tadić, Radonjić – Jović. Trener Ljubiša Tumbaković je za ovaj meč bio pod suspenzijom, tako da je na klupi reprezentacije bio Aleksandar Janković.

Mađari su igrali u formaciji 3-4-2-1:  Dibuš – Botka, Lang, Kečkeš – Bese, Kalmar, Siger, A. Nađ – Soboslaj, Holender – Nikolić.

Srbija je došla do gola u 17. minutu meča. Nakon Jovićeve igre glavom, Nemanja Radonjić je krenuo u sprint i stigao do šesnaesterca, gde je driblingom izabcio iz balansa igrača Mađarske i golmana Dibuša poslao u jednu, a loptu u drugu stranu.

Do poluvremena je viđena inicijativa Mađara, a u 39. minutu je došlo do izjednačenja. Strelac je bio Zolt Kamar. Kamar je odigrao dupli pas sa Nemanjom Nikolićem, čime su izbacili čitavu odbranu Srbije, a Kamar je rutinski savladao Dmitrovića.

Početkom drugog poluvremena, Srbija je pokušavala da visokim presingom dođe do gola. Međutim, Srbija je preko Radonjića imala dve šanse. Prva je nakon centaršuta Lazovića, a drugi put je krilni napadač šutirao sa 20-ak metara, međutim, lopta je otišla pored gola.

Rezultat je do kraja ostao 1:1. U poslednje kolo, Mađarska i Rusija ulaze sa po osam bodova, Turska ima šest, dok je Srbija poslednja sa tri osvojena boda.

Da bi izbegli ispadanje u niži rang takmičenja, Srbija mora da pobedi Rusiju u Beogradu, a Mađarska Tursku.

Mečevi se igraju u sredu od 20:45.

Napišite komentar

view all comments