Rebrača: Podržavam Jokića!

Željko Rebrača, naš bivši reprezentativac i NBA igrač, osvrnuo se na situaciju koja je trenutno broj jedan u košarkaškom svetu. 

Radi se o sukobu braće Jokić i braće Moris. Rebrača ističe da je to sve marketinški šou, ali i da podržava Jokića, te da treba više agresivnosti u današnjem NBA.

“Svi to gledaju, Jokićeva braća kupila karte za Majami i sad svi dolaze na tu utakmicu. Iz mogla ugla ništa strašno, ja podržavam Jokića, samo je stavio granicu dokle se može. Moris je pokušao da isprovocira, kraj utakmice, a Jokić je stavio do znanja da ne može sa njim. Ja sam imao neku situaciju, pa mi je bilo krivo što ga nisam udario jače. Odlično za navijače da gledaju NBA i Šek i Barkli su odlično komentarisali. Njega će stalno da provociraju, MVP je, ali ne igramo balet, moraju da se postave granice. Ovo su stvari koje su devedesetih i dvehiljaditih bile normalne u NBA, sada je daleko mekše, postoje igrači koji igraju na tom nivou i sudije to sada ne tolerišu. Jokić da postavi granicu, igra na malom tržištu, nema zaštitu kao neki drugi poput Durenta ili Lebrona. Mora da ima veću zaštitu kao najbolji igrač NBA. Verovatno sledeći put neće to da radi. Bila je neka situacija od Alonza polomljena mi je sinusna kost. Današnji NBA je mekaniji. Treba da puste malo grubosti, meni se sviđa, samo davati 130 poena bilo bi dosadno. NBA sigurno želi da pusti malo grubosti, ne želi da bude balet i svaku narednu akciju kad neko provocira će sankcionisati. Biće nepravde, nije sve idealno na utakmici. Moraš da se izdigneš, ali moraš da staviš granice dokle se ide. Kad dođeš u NBA uvek će da te testiraju. Te situacije su nepredvidive, ali ovo je sve banalno. Ja tu ne vidim problem, neće narušiti Nikolin status, proglasiće ga da je tvrđi”.

Napišite komentar

view all comments