Radonjić se suočava sa problemima, Zvezda znatno oslabljena dočekuje premijeru!

Košarkaši Crvene  zvezde prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni igraju u petak od 20 časova u hali “Aleksandar Nikolić” protiv ekipe Splita.

Crveno-beli pred ovaj duel imaju mnogo problema sa povredama igrača, ali bez obzira na sve žele da započnu novu sezonu na pravi način pred velike izazove koji očekuju ekipu Crvene zvezde u narednom periodu.

Tim koji je tokom leta pretrpeo brojne izmene u pripremnom periodu odigrao je 7 utakmica, ali su dobre igre posebno na turniru u Mihenu ostale u senci povreda koje su se ređale kao na traci, a na poslednjoj trening utakmici u utorak trener Dejan Radnjić i stručni štab nisu mogli da računaju na čak 6. igrača: Lazića, Lazarevića, Dobrića, Davidovca, Voltersa i Vajta.

Povodom čitave situacije u klubu, oglasio se Dejan Radonjić, koji je pozvao navijače da budu uz tim.

 U premijernom meču nove ABA sezone očekuje nas utakmica sa ekipom Splita. Oni su donekle promenili sastav, stigao je i Džons, ugovor je obnovio iskusni Roko Ukić. Igrali su kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona, počelo je i njihovo nacionalno prvenstvo, dakle u takmičarskom su ritmu. Naš prioritet je da razmišljamo o našoj trenutnoj situaciji koja nije sjajna! – rekao je Radonjić

Gotovo sigurno ćemo nastupiti bez većeg broja igrača: Vajt je van trenažnog procesa zbog povrede koju je zadobio još protiv Panatinaikosa i očekujemo ga za nekoliko meseci. Dobrić i Lazić u najboljem slučaju će trenirati za desetak dana, Davidovac polako izlazi iz povrede i videćemo kada će nam se priključiti sledeće nedelje. Lazarević i Volters su bez košarkaškog treninga sa ekipom, a pod znakom pitanja je i Uskoković. Sve ovo navodi da smo pripreme za ovaj meč izveli u neočekivanim okolnostima. Morali smo da pronađemo način da radimo kako želimo. Međutim, bez obzira na sve želimo pobedu. Znamo da će tokom ove sezone biti prilike da pozivamo navijače da prepoznaju trenutak i pomognu nam kada je važno, ali očekujemo da budu u što većem broju sutra uz nas id daju podršku momcima koji će sutra igrati – rekao je trener crveno belih.

Napišite komentar

view all comments