Dejan Radonjić o pojačanjima i ciljevima za narednu sezonu crveno-belih

Dejan Radonjić se vratio u klub u sred prošle sezone i tako započeo drugi mandat na klupi Crvene zvezde. Nasledio je Sašu Obradovića, a potom je osvojio triplu krunu i njegov povratak se pokazao kao pravi pogodak. Zvezda je prvo osvojila Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i Superligu.

O svemu je pričao Dejan Radonjić u intervjuu, o završenoj sezoni, o pojačanjima i ciljevima za narednu.

„Sezona je po mnogo čemu bila specifična. Osnovna karakteristika, ne samo u sportu, već u svim sferama života je situacija oko korone koja je uticala na sve. Igrali smo pred praznim tribinama, pred sam kraj je bilo nešto malo drugačije, korona je uticala na stanje igrača i timova… Crvena zvezda je završila sezonu sa tri trofeja i sa velikim zadovoljstvom možemo da kažemo da je na kraju sve bilo dobro“,  rekao je Radonjić.

Crveno-beli su na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća otišli pritisnuti velikim problemima.

„Bez ikakve dileme nismo bili favoriti pred Kup Radivoja Koraća, čak je postajala dilema da li da se uopšte ide u tom teškom stanju ekipe. Sredinom januara očekivalo se da povratak igrača koji su bili van ritma donese mirnoću, da dođemo do nekog nivoa i da napravimo raspodelu uloga u timu, podignemo stepen uigranosti i počnemo bolje da se razumemo. Krajem meseca krenula je korona koja nas je deklasirala. Osipali smo se iz dana u dan, krenulo je otkazivanje utakmica, tih 10-12 dana stvarno su bili frustrirajući, nije bilo lako gledati da stalno stižu pozitivni nalazi. Samo nas nekoliko nije imalo antitela i logično je bilo da uveče kad stignu rezultati to bude neko od nas.“

Za narednu sezonu Crvena zvezda stvara ozbiljan tim. Došao je Nikola Ivanović, a vratio se i Luka Mitrović. Pominju se dolasci Stefana Jovića i Alekse Avramovića.

„Dolaskom Nikole Ivanovića i povratkom Luke Mitrovića počeli smo prelazni rok i doveli igrače koji mogu da nam pomognu u ostvarenju ciljeva, a to je pre svega želja da naredne sezone napravimo iskorak u Evroligi gde je Crvena zvezda prošle sezone imala 10 pobeda. Obojica imaju dobre igračke i ljudske kvalitete sa kojima sam mogao da se upoznam radeći sa njima. Nastavljamo da pratimo tržište, teško je, gotovo nemoguće formirati ekipu u skladu sa željama i mogućnostima za nekoliko dana. To što se dovodimo u vezu sa brojnim igračima je donekle i očekivano. Ne bih komentarisao brojne spekulacije, jer smo u procesu selekcije i razgovora sa igračima. Nisam srećan zbog činjenice da moramo da napravimo dosta promena, ali učinićemo sve da prevaziđemo neke okolnosti i uradimo sve što je u interesu Crvene zvezde.“

Pred sobom i ekipom je postavio jasan cilj za nadolazeću sezonu.

„Prvi je da napravimo ekipu i plan kako da radimo, idemo na pripreme pa ćemo videti dalje ciljeve. Više puta sam rekao da nismo zadovoljni sa 10 pobeda u Evroligi i nadamo se da će ih biti više sledeće sezone. Svi znamo da uvek idemo na najviše ciljeve u svim takmičenjima„, zaključio je Radonjić.

Napišite komentar

view all comments