Publika se konačno vraća na stadione?

Već skoro godinu dana sva sportska dešavanja u Srbiji se održavaju pred praznim tribinama. Poslednja utakmica na kojoj je bilo publike je finale Kupa Srbije kada su se u junu u Nišu sastali Partizan i Vojvodina.

Od tada se sve utakmice u našoj zemlji igraju bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa. Postoji mogućnost da tome dođe kraj, ali neće moći svi na stadione. Povodom ovoga oglasio se Tiodorović:

Pratimo šta se dešava u Evropi i svetu i sigurno ćemo biti na putu da razmišljamo o tome da oni koji su se vakcinisali sa dve doze dobiju određene benefite, da mogu, recimo, da idu na veće skupove kao što su utakmice„, izjavio je epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović i dodao:

„Mi nismo pusto ostrvo, pratimo šta se dešava. Ako vidimo Izrael i Veliku Britaniju, sigurno ćemo i mi da razmišljamo o tome da određene benefite imaju oni koji su se primili dve doze.“

On je istakao i da je to pitanje za pravnike, te pitanje ljudskih prava i etike.

„Recimo, da li ćemo obezbediti da na stadione uđu oni koji su vakcinisani„, rekao je Tiodorović i dodao:

„I oni koji nisu vakcinisani, a imaju opravdanje zdravstvenih radnika zašto nisu, uz negativan PCR mogu to isto.“

Narednih dana situacija će biti mnogo jasnija, a sve će da zavisi od broja zaraženih koronavirusom. Takođe, pratiće se i broj vakcinisanih. Kako god, lepo je čuti da postoji mogućnost povratka publike na tribine.

Napišite komentar

view all comments