PIKSI: Vlahović je super talentovan, posebno kada igra za reprezentaciju!

Selektor Dragan Stojković Piksi svakako može da bude zadovoljan nakon pobede nad Azerbejdžanom od 3:1, zadovoljan je i igrom, ali svakako će imati šta da kaže svojim izabranicima u pripremi finalnog obračuna sa Ronaldom i saigračima.

Opšta ocena igre, hvalili ste Mitrovića posle Luksemburga, da li ćete sada i Vlahovića?

“Teško… Dušan je bio fantastičan kao i svi igrači. Borfbenost, htenje, on je igrač u usponu, igrač koji zaista pleni neverovatnom željom da se dokazuje. To je pozitivno i može samo da raduje, to njegovo ponašanje“, rekao je Dragan Stojković Piksi.

Sve se rešava u Portugaliji, da li ste očekivali to? Srbija igra dobro u napada ali kao da mora da primi bar jedan gol?

Tim smo koji želi da igra napadački fudbal, lepršav fudbal, nešto što svi vole da vide, a samim tim smo tim koji stvara šanse i igra za gol više. Sa svim onim što igrači pokazuju možemo da budemo zadovoljni, jedan sjajan odnos prema dresu reprezentacije Srbije. Poštovanje svih taktičkim zamisli, strategije. Mislim da naši igrači uživaju da igraju fudbal i to me posebno raduje! Naravno, utakmica uvek može da donese iznenađenje, grešku, ali to je sve deo fudbala. Ali naš odnos prema igri i ono što želimo da pokažemo na terenu je dobro.”

To o greškama se verovatno odnosilo na golmana Rajkovića. Šta ste mu kazali u poluvremenu i kako ste ga ohrabrili?

“Zagrlio sam ga i rekao da to nema nikakve veze, da idemo dalje i da ćemo da dobijemo utakmicu. Znamo da je bila greška, ali imali smo dovoljno vremena da je ispravimo. Vladala je tišina u svlačionici, fokusirali smo se na ono što predstoji u drugom poluvremenu. Nije bilo mesta panici niti sam neko ko unosi paniku. Neko sam ko donosi mirnoću i ono što je potrebno igračima. To što govorim verovatno možete i da vidite u našoj igri.”

Možete li još jednom da prokomentarišete igre Vlahovića?

“Vlahović je super talentovan posebno kada igra za reprezentaciju. Violim da ga vidim na terenu. Na početku kbvalifikacija protiv Iraca bio je starter, ne zato što je lep, već zato što je kvalitetan. Srećan sam zbog njega ne samo zbog golova već zato što je pravi borac koji nikad ne odustaje. Uživa sto odsto u igri. Pred njim je velika budućnost.”

Kada ste došli na mesto selektora da li ste mogli da pretpostavite da će ta poslednja utakmica odlučivati o putniku u Katar?

“Nisam se bavio kalkulacijama, ali sam bio ubeđen da ćemo igrati do kraja. To je ono što sam pretpostavljao, to se i dešava. Ta utakmica će odlučiti ko ide direktno na prvo mesto, a ja želim direktno u Katar. Kada su mi rekli da smo baraž obezbedili, rekao sam da me to ne zanima.”

Pošto više nije bilo direktnih pitanja, selektor Stojković je na kraju sam zaključio pres konferenciju.

“Prelepa utakmica, lepršava, potpuna dominacija našeg tima i zaslužena pobeda. Uradili ono što smo spremali i čestitke igračima na velikoj borbenosti. sada da se odmore pa se vidimo za manje od mesec dana. Nadam se da je i javnost zadovoljna našom igrom i akcijama koje Srbija pravi. radimo neke stvari veoma lako, a to je da stvaramo šanse, a to je najteže u fudbalu. Imamo punu sagtisfakciju za ono što smo uradili do sada i želimo da nastavimo“, zaključio je selektor Dragan Stojković Piksi.

Napišite komentar

view all comments