Pesina presudio Jang Bojsu! (VIDEO)

Atalanta je u okviru grupe F savladala Jang Bojs u Bergamu rezultatom 1:0.

Švajcarski šampion nije zalutao u društvo najboljih, njemu je mesto u Ligi šampiona. Potvrdio je to i u Bergamu, ali ne može svaki napad uštopovati i ne može se samo na kontre oslanjati.

Mančester junajted položio je oružje, ali je Atalanta u Bergamu bila prevelik zalogaj. Hvatali su se tifozi Boginje Provincije za glavu posle promašaja Pesine, mogao je ofanzivni vezista biti tragičar, ali je ovo, ipak, bilo njegovo veče. Prvi gol u Ligi šampiona za Atalantin trijumf i proboj do prvog mesta – 1:0 (0:0).

Konkretnija je bila Atalanta, stvorila je sijastet dobrih prilika. I onih polu. Duvan Zapata pravio je u nekoliko navrata ogromnu štetu, ali Kolumbijac danas nije bio u elementu.

Oslobađao se čuvara, stvarao sebi prostor za udarac i – promašivao.  Ali, čovek koji je imao ubedljivo najbolju priliku da trasira Boginji – promašio mrtvu šansu u prvom poluvremenu – a kasnije je to i učinio je Mateo Pesina. Ofanzivni vezista Atalante se u smiraj prvog dela igre obrukao, sa tri metra je hteo da sprovede loptu u mrežu i nije uspeo.

U drugom tu grešku nije ponovio i Atalanta je upisala tri boda.

Napišite komentar

view all comments