Pau Gasol se vratio u Barselonu posle 20 godina i večeras nastupa u Evroligi!

Pau Gasol je i zvanično postao novi košarkaš Barselone i tako se posle 20 godina vratio u klub u kojem je ponikao! Zanimljivo, Gasolu će trener biti Šarunas Jasikevičijus sa kojim je igrao zajedno u Barsi, pre 20 godina.

Košarkaška legenda se vratila posle 20 godina u Barsu, gde je i započeo bogatu karijeru. Gasol je potpisao ugovor do kraja tekuće sezone.

„Evroligu još nisam osvojio. Veoma sam srećan što ću imati ovo iskustvo i što se vraćam kući. Za mene je ovo vrlo poseban trenutak. Nisam isti Pau od pre 20 godina, nisam ni onaj od pre 10 godina, drugačiji sam igrač, ali i dalje dobar (osmeh). Nadam se da će moje iskustvo poslužiti Barsi“, rekao je Pau Gasol.

Ovaj 40-godišnjak se u Barselonu vratio posle igranja u NBA ligi, a poslednji klub mu je bio Milvoki.

Verovali ili ne, Gasol će za četiri meseca zaraditi svega 30.000 evra, što znači da će primati 7.500 evra mesečno! Uz razne dodatke, Gasol će ukupno zaraditi 68.337 evra. Priznaćete, prava sića.

Za Barsu je, u prvom mandatu, igrao od 1998. do 2001. godine, pa je otišao u NBA ligu. Pau je bio treći pik na draftu 2001. godine i NBA karijeru je počeo u Memfis Grizlisima, gde je igrao sedam sezona.

Iz Memfisa je otišao u Lejkerse, gde je od 2008. do 2014. godine osvojio dve šampionske titule. Kasnije je igrao za Čikago Bulse, San Antonio Sparse i pomenute Milvoki Bakse.

Bio je šest puta Ol-star, dva puta je bio u drugoj NBA petorci i dva puta u trećoj, a bio je i ruki 2002. godine.

Sa Španijom je osvojio tri zlata, dva srebra i dve bronze na Evrobasketu, gde je tri puta bio MVP.

Osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu i dva srebra i bronzu na Olimpijskim igrama. Dva puta je proglašen za najboljeg evropskog igrača.

U NBA karijeri je odigrao 1.226 utakmice i u proseku ima 17 poena, 9,2 skokova i 3,2 asistencije. Impozantna karijera jednog od najboljih centara svih vremena.

Napišite komentar

view all comments