Partizan sutra igra utakmicu sezone u Evrokupu

Košarkaši Partizana u 4. kolu Top 16 faze Evrokupa dočekuju Lokomotivu Kubanj, a meč se igra u sredu od 20:30 časova.

Trener košarkaša Partizana Saša Filipovski, najavljuje da je ovo za njih utakmica sezonu i da će dobro odigrati meč:

„Svesni smo da je ovo vrlo važna utakmica u kojoj je lopta okrugla i sve je moguće. Lično želim da nam ova utakmica bude najbolja do sada. Prvo što je važna, a drugo zbog nas i našeg samopouzdanja. Da odigramo sa najvećim mogućnostima“, rekao je Filipovski za klupsku televiziju.

Partizan je gostovao ekipi Lokomotive u prethodnom kolu, pa sada oba tima imaju skor od jedne pobede i dva poraza:

„Lokomotiva je jaka ekipa, doveli su dva nova igrača Gosa i Gordona. Radi se o ekipi sa dobrim individualnim karakteristikama. Sa naše strane očekujem da se borimo 40 minuta, da ne odustajemo, da odigramo timski i da sa maksimalno kolekitvnom igrom u napadu i odbrani damo sve od sve od sebe da zaustavimo jake strane pojedinaca“.

Otkrio je Filipovski kakvo je zdravstveno stanje igrača u ekipi:

„Aleksej Nikolić je prvi put radio sa ekipom, da proba pet na pet, pa će, pa da vidimo… Priključili smo mlade igrače da nam pomognu na treningu. Tomas je igrao u Ljubljani sa povređenom rukom, Jaramaz je dobio udarac, ali treniraće. Imamo još dva treninga da se spremimo maksimalno i da odigramo praktično utakmicu sezone“.

Ovo je jedan od najvažnijih susreta za crno-bele u Evrokupu:

„Rekao sam i igračima, rad i svakodnevno odicanje mora da nam se maksimalno vrate. Šut, kao varijabla menatalne čvrstine i opuštenosi, trenutno nam ne ide na ruku. Sezona je turbulentna, promena trenera, neke neverovatne povrede, teški porazi posle dobrih utakmica…Turbulencije utiču na psihu igrača. Znamo da svi očekuju od nas mnogo, ne bežimo od toga, ali igrači moraju sve da stave na stranu se te stvari. U varijabli šuta najvažnije je samopouzdanje, mirnoća i čista glava. U turbulentnoj sezoni i sa problemima koje imamo, ne uspevamo da nađemo mirnoću u šutu i lopta nam izlazi iz koša“.

Na kraju, slovenački strateg se osvrnuo i na navijače:

„Znam da je ova sezona, za ekipe koje imaju šestog igrača, veliki udarac. Ne samo za Partizan. Lično, ne verujem da bi neke utakmice izgubili da smo imali šestog igrača na tribini. Mislim da bi igrači na dosta utakmica prelomili i probili led na krilima navijača. Igramo bez šestog igrača, ali igramo za njih, jer znamo šta su navijači i šta je Partizan i koja su njihova očekivanja. Moramo da nastavimo da se borimo, da verujemo u sebe i da damo svoj maksimum. Očekujem da imamo mnogo hrabrosti, borbenosti, a istovremeno potrebna je mirnoća u šutu i samopouzdanje da šuteve koje imamo sa dobrom selekcijom, ulaze“, zaključio je Sašo Filipovski.

Napišite komentar

view all comments