Partizan broji ponude za Asana

Partizan u sledećoj sezoni želi da rastereti platni spisak, a da bi se to ostvarilo, prodaja igrača je neminovna… Konkretne ponude već stižu za neke od stranih igrača, koji i vrede najviše.

Na meti najviše klubova je Japanac Takuma Asano koji ima 26 godina. Za njega su zainteresovana tri kluba, iz Turske, Kine i Saudijske Arabije. Obeštećenje za napadača koji završava svoju drugu sezonu u crno-belom dresu od dogovorene tri je 4 miliona evra. Poslednju reč imaće sam Asano, koji će odlučiti gde želi da nastavi karijeru.

U ovoj sezoni Asano je jedan od najboljih igrača crno-belih i sasvim je razumljivo što je interesantan raznim klubovima. Odigrao je 39 mečeva u svim takmičenjima i postigao 21 gol (18 u Superligi) i zabeležio 10 asistencija. A tu je i lepo iskustvo u njegovoj karijeri, igranje za engleski Arsenal.

Ove sezone Asano zarađuje 600.000 evra, u sledećoj bi trebalo i više, pa je jasno da će Partizan lepo profitirati od njegove prodaje, a umesto toga verovatno dovesti neke nove, potencijalne talente.

Napišite komentar

view all comments