OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Nikola Grbić se nakon titule sa Zaksom vraća u Italiju!

Proslavljeni srpski odbojkaš, a danas trener, Nikola Grbić, sa poljskom Zaksom je osvojio Ligu šampiona, a sada je doneo odluku da promeni sredinu.

Ono što je uradio sa Zaksom pokušaće da ponovi sa italijanskom Peruđom, pa je tako Nikola Grbić je raskinuo ugovor sa poljskim klubom, iako je u decembru produžio saradnju na još dve godine, odlučio je ipak da se vrati u Italiju.

Jedan od najboljih odbojkaša koja je naša zemlja ikada imala, ističe da je teška srca odlučio da ode iz Zakse.

„Zaksa i predsednik Šviderski su učinili sve što je bilo u njihovoj moći da me zadrže. I zato mi je ova odluka još teže pala. Nikada u trenerskoj karijeri nisam imao, a verovatno neću ni imati, lepše iskustvo nego ovde. Uslovi su savršeni, zatekao sam dobru hemiju u ekipi, imali smo mnogo samopouzdanja. Zato mi je teško da odem“, rekao je Grbić koji je sa poljskim klubom osvojio Ligu šampiona, Kup Poljske, dva Superkupa.

Predsednik Peruđe Đino Sirći je pre tri nedelje uručio otkaz treneru Vitalu Hejnenu, a ekipu je do kraja prvenstva vodio pomoćnik Karmine Fontana.

Kako ističu mediji, on jako voli Grbića još iz njegovih igračkih dana, a proveo ih je 11 godina na Apeninima, pa tako ima veliko iskustvo u toj zemlji.

Napišite komentar

view all comments