Novakovi advokati spremili žalbu! Da li Novak ipak ostaje u Australiji?

Novaku Đokoviću je odbijena viza za ulazak u Australiju, a ministar Aleks Houk je iskoristio svoje diskreciono pravo iako je Sud doneo drugačiju odluku.

Ipak, Novakovi advokati su spremili žalbu.

Greatodds

“Ukoliko Ministar ukine vizu Novaku, a on uloži žalbu, opcija koja je otvorena za Ministra je da ga pusti iz pritvora uz “pomoćnu” vizu dok žalba traje. To bi moglo da potraje dovoljno dugo dok se Novak takmiči na Australijan openu”, rekao je nekadašnji zamenik sekretara odeljenja za imigraciju Australije Abula Rizvija.

Slično govori Piter van Onselen, politikolog koji je dobro upućen u dešavanja.

Odluka nije samo binarna i ne znači da Novak može samo da ostane ili da bude deportovan. Mogu da mu daju uslovnu vizu, koja je ograničavajuća i daje naznake gde može da se kreće i šta da radi. Ili može da ostane u administrativnom pritvoru, gde bi imao dozvolu da ide na stadion da igra ili trenira. Ima opcija koje nisu samo jednostavno deportovanje ili odustajanje od toga”, rekao je Piter van Onselen.

Navijamo da Novak Đoković još jednom pobedi Australiju! Veliki je problem što je petak, dok je poznato da vikendom ne radi ništa, a u ponedeljak turnir startuje… Sve je tako i isplanirano namerno. SRAMOTA!!!

DONETA ODLUKA: Novaku Đokoviću ponovo poništena viza!

Napišite komentar

view all comments