Novak Đoković stigao u Italiju i otkrio javnosti kako se podigao posle teškog poraza na US openu!

Novak Đoković je stigao u Italiju, u grad Torino, gde će nastupiti na završnom turniru ove sezone. Prilikom dolaska, Srbin je otkrio neke zanimljive detalje tamošnjim medijima.

“Poraz doživljavam ne samo kao razočaravajuću emociju trenutka, već i kao priliku za mentalni rast i jačanje karaktera da se izvučem iz teške situacije kao čovek i bolji igrač nego što sam bio. Svakako je to bio težak posao za mene. Um ima važnost kakvu imaju fizički i tehnički aspekti igre. Morate biti u stanju da razumete kako da upravljate negativnom energijom na najproduktivniji način”, rekao je Novak italijasnkoj “Gazeti”.

Najbolji teniser sveta je srećan što je u Italiji, u gradu u kojem je bio samo jednom kao znatno mlađi.

“Ovo je prilika da se vratim u grad u kojem sam bio samo jednom, sa 15 godina, da igram juniorski turnir. Pokušaću da uživam što je moguće više. Srećan sam što se igra u Italiji, gde uvek nađem veliku strast prema sportu i imam veoma poseban odnos sa navijačima. Naravno, mogao bih da kažem da sam imao velike uspehe u Londonu u poslednjih 11 godina, ali je odlično za promociju našeg sporta što finale može da se igra u još jednoj zemlji koja voli tenis”, zaključio je Novak.

Na turniru u Torinu pored Novaka Đokovića igraće i Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov Mateo Beretini Hubert Hurkač i Kasper Rud.

NOVAK U TORINU: Evo šta ga sve čeka, ko učestvuje, koji rekord juri i još toga!

Napišite komentar

view all comments