Novak Đoković je šampion Australijan Opena!

Novak Đoković je osvojio Australijan Open pobedom nad Medvedevim rezultatom 3:0 (7:5, 6:2 i 6:2). Ovo je njegova deveta titula na AO.

Novak Đoković je do svog 18. gren slem trofeja došao posle nešto manje od dva sata igre. Novak je krenuo odlično ovaj meč, poveo je sa 3:0, ali se Medvedev  vrato u meč, uspeo je da vrati brejk i da izjednači i tako sve do odlučujućeg 12. gema, a onda je Đoković u ključnom trenutku napravio brejk za 7:5 i poveo u setovima.

Drugi set je Rus otvorio brejkom, a onda četiri vezana gema za Novaka koje je odgirao fenomenalno. Medvedev je zatim odigrao jedan brzi gem i za samo 40 sekundi ga osvojio. Zatim, Đoković je vezao nova dva sjajna gema, gde je Medvedev slomio i reket, a potom i napravio dosta grešaka na svoj servis za 6:2 i 2:0 u setovima.

Đoković je u trećem setu poveo sa 2:0, potom je odigrao sjajan gem za 3:0 i tada je bilo jasno da Medvedev nema više snage za povratak.

Rus je osvojio prvi gem na svoju servu, Novak je uzvratio za 4:1 i nije dozvolio nikakvo iznenađenje.

Nakon što  je Medvedev ostao u meču na svoj servis, Novak je odigrao još jedan odličan gem, gađao je linije, naterao Medvedeva da dosta trči i troši se i stigao na korak od titule sa 5:2.

Medvedev je servirao za ostanak u meču i prilikom toga napravio je dve greške, Novak je imao 0:30 i potom meč loptu na 30:40 i koristi prvu za svoj deveti trofej na Australijan Openu!

Napišite komentar

view all comments