Nikola Rađen se vratio u Zvezdu da završi karijeru!

Vaterpolo klub Crvena zvezda se ozbiljno pojačao, pošto su u klub stigli “zlatni delfin” Nikola Rađen i japanski reprezentativac Jusuke Šimicu.

Nikola Rađen je potvrdio da je dogovor između AEK-a i Crvene zvezde postignut oko njegovog povratka.

„Vratio sam se u Zvezdu. Sve smo se dogovorili. Ostalo je još samo da se sredi papirologija, to će da bude gotovo u naredna dva dana. Letos sam potpisao za AEK, ali je Grčka zatvorena zbog koronavirusa. Nije bilo poznato kada bi prvenstvo moglo da počne. Tačnije, ne zna se da li će uopšte i da se igra. Stigla je dobra ponuda Crvene zvezde i nisam mogao da je odbijem. Potpisao sam ugovor na sezonu i po„, kaže Nikola Rađen.

Čovek koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio 17 medalja na velikim takmičenjima je pre dve godine najavio odlazak u penziju.

„Želim karijeru da završim na veliki način. U klubu za koji navijam, u Crvenoj zvezdi. Da li će to da bude za sezonu i po? Ne znam, videćemo. Tu sam da pomognem Zvezdi u borbi za titulu i da se vratimo u vrh evropskog vaterpola.

Nikola Rađen je 2013. godine sa Crvenom zvezdom postao šampion Evrope.

„Iskreno, van vaterpola je život u Srbiji sve bolji. Samim tim i sport ide na bolje. Vaterpolo liga je ponovo jaka, imamo četiri jaka kluba. Tu su Zvezda, Radnički, Partizan, Šabac i evo budi se Novi Beograd. Da li Crvena zvezda može da ponovi uspeh iz 2013. godine i ponovo se popne na krov Evrope? Da, milsim da može. Ali, mora da se ide korak po korak. Zato sam se i vratio, da prvo vratimo trofej prvaka države u naše vitrine, a onda polako napadnemo Evropu“, izjavio je Rađen.

Tim Crvene zvezde dobro poznaje, jer je neko vreme trenirao sa crveno-belima, a sada je upoznao i novajliju iz Japana Jusukea Šimicu. Iznenadio ih je japanski vaterpolista.

„Dobro poznajem ekipu. Kada je bio “lokdaun” u Grčkoj došao sam u Beograd i trenirao sa momcima. Sada se već dobro poznajemo. Takođe, od juče je tu i reprezentativac Japana Jusuke Šimicu. Sve nas je iznenadio, doneo nam je svima poklone. To je ta japanska kultura. Mislim da se Crvena zvezda dobro pojačala dolaskom Šimicua i mene, ojačali smo tu spoljnu liniju. Sad krećemo u nove pobede“, zaključio je Nikola Rađen.

Napišite komentar

view all comments