Nakon Tadića, još jedan naš igrač proglašen za najboljeg u prvenstvu!

Još jedna lepa fudbalska vest stiže iz Poljske, a u pitanju je naš reprezentativac Filip Mladenović. On je odigrao najbolju sezonu u svojoj karijeri, sa Legijom je stigao do šampionske titule, ali to nije sve.

Naime, na ceremoniji u ponedeljak uveče u Varšavi, bivši defanzivac Crvene zvezde proglašen je za najboljeg fudbalera poljske lige u sezoni 2020/21. Priznanje je tim veće što su glasali treneri i igrači klubova, a niko nije mogao da glasa za fudbalera iz svog kluba.

Filip Mladenović je ubedljivo pobedio, a ne samo što je dobio nagradu, nego je proglašen i za defanzivca sezone. Filip je najbolji odbrambeni igrač u ligi, a na 36 utakmica postigao je osam golova, dok je upisao deset asistencija.

„Sve je organizovano na visokom nivou. Ova sezona je bila protkana uspesima Legije i zajedno smo ispunili misiju i osvojili titulu. Za mene je ovo najbitnija nagrada, a izabrali su me kolege igrači i dobio sam veliku podršku iz Lehije gde sam proveo lep period u karijeri„, kaže Mladenović.

Čak dva priznanja su završila kod našeg igrača.

„Baš sam se obradovao kada je završeno glasanje, a sada će posla da ima i moj otac, koji je zadužen za čuvanje nagrada i pehara. Ova priznanja su samo dobar vetar u leđa, da nastavim sa dobrim partijama u Legiji. Slede uskoro novi izazovi i evropske kvalifikacije„, poručio je na kraju Mladenović.

Sledi mu zasluženo nekoliko dana odmora, a onda obaveze u dresu reprezentacije. Čestitamo.

Napišite komentar

view all comments