MVP EVROLIGE: Kad sam bio mlad svi su mi predviđali siguran odlazak u NBA!

MVP Evrolige Vasilije Micić govorio je o budućnosti u NBA ligi. Oklahoma Siti Tander poseduje prava na Micića i može da ga dovede već za sledeću sezonu. A da li će do toga i doći?

Micić je za medije iz Turske otvoreno govorio o mogućem odlasku u najjaču košarkašku ligu na svetu.

„Žao mi je, novinari, ali ne mogu vam dati dobar naslov povodom mog odlaska u NBA. Kad sam bio mlad svi su mi predviđali siguran odlazak u NBA i zbog toga sam morao da prođem kroz neke teške situacije. Gurali su me do neba, ali ja sam uvek bio realan. Posle svega toga sam rekao da ništa neću planirati. Iskreno, sada samo planiram kako da završim sezonu, iako sam svestan da ima glasina. Imao sam takva iskustva i ranije i znam kako da ostanem na zemlji“, rekao je Micić.

Zatim je još dodao.

„Razgovarao sam pre neki dan sa svojim saigračem Rodrigom Boboom. Jedan od primera na kojima učim kako da gradim karijeru je Luka Dončić. Gledao sam ga – on je pet godina mlađi od mene. Taj momak je imao nešto što ja nikada nisam video. Igrao sam protiv njega i pomislio sam: ’On ima jednu tajnu, zna kako da napravi prostor.’ Najbitnija stvar koju možete da posedujete je samopouzdanje, a on to ima. Posle slede ritam i osećaj. On to uspeva da radi na NBA nivou. Osećam da i ja to sada imam, ali uvek mogu da se poboljšam.  Mnogo sam naučio tokom fajnal-fora u Beogradu, kada sam bio igrač Žalgirisa. Posle poraza u polufinalu shvatio sam da je to samo jedna utakmica i da za nju treba da se spremam kao za svaki meč regularne sezone“, ispričao je u dahu  nekadašnji plejmejker Mege, Crvene zvezde, Bajerna, Žalgirisa i Tofaša.

Na kraju su Vasu stigle i emocije i prisećao se teških momenata u svojoj karijeri i privatno.

„Nisam planirao da kažem ovo, ali svako ima teške trenutke. Ovo je vreme da se proslavi pobeda, ali definitivno mi nedostaje majka. Želeo sam da izbegnem ovo, ali ona je bila najbitnija osoba u mom životu“, zaključio je Micić.

Vasina majka je preminula 2019. godine, dok je on sa Srbijom igrao na Mundobasketu u Kini.

Napišite komentar

view all comments