MRKELA: Žao mi je što je Degenek otišao, ali odluka je bila njegova!

Na pitanja novinara pred početak priprema za prolećni deo sezone odgovarao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

On je govorio o pojačanjima, igračima kojima ističu ugovorima, ali i onima koji su već napustili redove crveno-belih.

Greatodds

Prva tema bili su dolasci igrača, Ohi je tu, Pičini bi uskoro trebalo da potpiše.

“Ohija smo završili još prošlog leta, Pićini je blizu dolaska. Danas su stigle povoljne vesti iz Valensije, verujemo da ćemo uskoro da ga imamo u klubu. Zadovoljni smo onim što smo do sada uradili, dolasci će da zavise od odlazaka igrača”, počeo je Mrkela.

Milan Rodić je dobio ponudu za novi ugovor, baš kao i Radovan Pankov. Marko Gobeljić i Milan Gajić će morati da se izbore za nove ugovore.

“Rodić ima ponudu na stolu, pričamo o novom ugovoru. Nadam se daćemo da završim posoa, jer je on važan šraf Crvene zvezde. Pankov je dobio ponudu i ugovor će da se nastavi. Gajiću i Gobljeiću nismo dali nove ponude za ugovore, oni će morati dodatno da se dokažu u sledećem delu sezone.”

Mitar Mrkela smatra da će Crvena zvezda da prestigne Partizan na tabeli Superlige Srbije, iako crno-beli imaju veliku prednost.

“Kada imate pet bodova prednosti onda imate veću šansu da osvoji titulu prvaka. Partizan je igrao dobru polusezonu, imali su samo dva remija. Imamo bolji tim od Partizana, možemo da neutralizujemo njihovu prednost. Oni dolaze na Markanu i tu je naša prednost. Kiksirali smo na malim utakmicama, jedini poraz smo imali od Radnika.”

Torino je uporan po pitanju dovođenja mladog Marka Lazetića.

“Imamo zvaničnu ponudu Torina. Stigla je nova ponuda i nismo zadovoljni tom ponudom. Lazetić za sada ostaje u Zvezdi.”

Neizbežna tema bio je odlazak Miloša Degeneka.

“Žao mi je što je Degenek otišao. Odluka je bila njegova. Nismo hteli da ga stopiromo zbog onog što je uradio za nas svih ovih godina. On želi minutažu zbog Svetskog prvenstva. Obeštećenje je 800 hiljada evra”, rekao je Mitar Mrkela.

Zvaničnih ponuda nema, mada bi klub mogao da napusti Njegoš Petrović.

“Nema zvaničnih ponuda. Izuzev za Lazetića. Razgovara se oko Njeogša Petrovića. Blizu je da dobijemo ponudu. Srnić će da produži ugovor, doneli smo odluku da je potreban ekipi, uvek je davao sve od sebe, on je naše dete. Važan je za svlačionicu. Ostali su detalji, ali biće rešeno.”

Dioni i Bakajoko će da se bore za svoje mesto u postavi.

“Dioni i Bakajoko su igrači pod ugovorom. Idu na pripreme sa nama (Bakajoko ima koronavirus). Verujem da će dobro da rade i da budu konkurenciji za tim”, zaključio je Mrkela.

TERZIĆ: Očekuje nas četiri i po meseca pakla!

Napišite komentar

view all comments